StoryEditorOCM
RegionalVEČER ZA PAMĆENJE

Patrola testirala vozače s pokvarenim ‘dregerom‘, policajac iz ophodnje napuhao 1,54 promila. Da nešto ne valja, uvjerili su se tek u postaji

Piše Magdalena Družijanić/PSD
6. kolovoza 2020. - 20:42

Dogodovština u kojoj su dva prijatelja iz Splita nakon jedne popijene pive i alkotestiranja na Zapadnoj obali napuhali 1,65 promila, a policajci u patroli koji su dvojicu prijatelja zaustavili čak 1,54 promila, kaže naš sugovornik, 25-godišnji T. P. (podaci poznati redakciji), može se dogoditi očigledno samo u Splitu.

Splitska policija proteklog je vikenda pojačano nadzirala cestovni promet, a između ostalog vozače su testirali i na alkohol.

Pamtit ću taj petak još dugo, pojašnjava Splićanin T. P. U ništa valjda i u nikoga ne možeš više biti siguran, dodaje on.

Večer za pamćenje, njegova, ali i splitskih policajaca započinje netom nakon ispijenog pića u gradu. Samo jednog pića.

- Na Zapadnoj obali negdje oko 23 sata navečer policija je zaustavila prijatelja i mene. Prijatelj prije toga popio jednu pivu, nije više. Zaustavila nas je policija, dala prijatelju alkotest i on napuše 1,65. Na jedvite jade, nakon što smo policajce 10-ak minuta uvjeravali da je zaista popio samo jednu pivu, predložili smo patroli da se alkotestiraju, ne bi li ih uvjerili da ne 'muljamo' s brojem popijenih pića. Nakon prijatelja, bome, puhao je i policajac, pa napuhao ni manje ni više nego - 1,54 promila - priča nam T. P.

I, onda, zanimalo nas je?

I onda muk, kaže Splićanin. - Nisu ni policajci na prvu znali što bi - dodat će.

Na kraju su ih pustili, bez naplaćene kazne jer, kaže naš sugovornik, očigledno ‘dreger’ nije valjao.

Zvao ponovno policiju

Policija je u međuvremenu otišla sa Zapadne obale, a naknadno je T. P. kontaktirao policiju i telefonskim putem, jer, kako nam je kazao, nije mogao vjerovati da se ovakav propust može dogoditi.

Čisto da čuje njihov komentar.

- Ma ništa mi nisu rekli, skoro da su mi i slušalicu poklopili - kazao nam je.

Na društvenim mrežama u međuvremenu se pojavilo još nekoliko sličnih objava/obavijesti kako je policija zaustavljala na Zapadnoj obali.

Splićanin I. P. pak u jednoj splitskoj grupi na Facebooku piše sljedeće:

- Ako postoji itko kome je pisalo kaznu za promile 31.07. oko 23 sata na Zapadnoj obali može se žaliti. Dreger nije valjao - napisao je.

image
Nikša Stipaničev/Ilustracija/HANZA MEDIA

Pokušali smo provjeriti istinitost tvrdnji našeg sugovornika i kod policije.

Iz PU splitsko-dalmatinske pojasnili su nam što se zapravo u petak zbivalo, što nije bilo u redu s uređajem i jesu li vozačima koji su puhali u očigledno neispravan alkotest, naplaćivali kazne.

Kako s dregerom očigledno nešto nije bilo u redu, pojasnili su nam, testirali su ga međusobno, opet u postaji, i pokazalo se kako je neispravan.

- Policijski službenici tijekom postupanja prema građanima posumnjali su na ispravnost uređaja. Naknadno je uređaj korišten u policijskoj postaji te je utvrđena neispravnost i uređaj je otpremljen na popravak. Uređaj prethodno nije korišten, a obzirom da je nedvojbeno utvrđena neispravnost uređaja prilikom korištenja nitko od građana nije oštećen - kazali su iz splitske policije.

Dodajmo i kako je ovo prvi put, objasnili su nam, da su se susreli s neispravnim alkotestom.

Možemo dodati, nije samo našeg sugovornika ovo sve šokiralo, i policajce je pretpostavljamo, alkotest ostavio u - čudu.

Ako ništa drugo, ‘pomrsio’ im je planove za vikend.

26. travanj 2024 05:56