StoryEditor
RegionalSVE NA VRIJEME

A govorili su mu da pretjeruje...Petrina je prije svih zatvorio kafiće, mještanima dijeli zaštitne maske, nabavio i desetak ‘astronautskih‘ kompleta

Piše PSD
25. ožujka 2020. - 09:23
Arhiva Hanza media

Općina Primošten izvijestila je svoje mještane da će početi s dijeljenjem zaštitnih maski svima koji imaju prebivalište na njihovom području. S ciljem zaštite i prevencije od koronavirusa Primošten je nabavio zaštitna sredstva koje će u etapama dijeliti mještanima.

Najveći razlog je u činjenici da su nabavili značajnu količinu i zbog problema s dostavom jer se ne može isporučiti sve odjednom.

Kako kažu iz Općine nabavljeno je 900 komada maski koje će dijeliti povjerenici sustava Civilne zaštite, koji će ujedno i evidentirati svakog člana obitelji kojima su predali zaštitna sredstva. Inače spomenute maske su platnene i perive, te se mogu višekratno koristiti.

Inače, ne treba zaboraviti da je Primošten i njihov načelnik Stipe Petrina već i prije izbijanje ove velike krize bio pripreman za situaciju koja dolazi. Još 14. ožujka su poduzeli prve korake u zaštiti mještana zatvorivši sve kafiće i otkazali razna događanja, te su sve resurse preusmjerili u borbu protiv koronavirusa.

- Daj Bože da me zbog ovoga proglase budalom i da je sve ovo nepotrebni oprez, ali računam da nitko neće propasti ako ne radi 15 dana, a s druge strane možemo nekome spasiti život. Ljudi se moraju odgovorno ponašati. Evo, danas je zatvorio i naš hotel Zora u Primoštenu. Bilo im je 150 gostiju, danas su ispraznili zadnjih šest soba i zatvorili... Trebalo je doći 500 gostiju, sve je to otkazano – kazao je tada načelnik Stipe Petrina.

I još tada je krenuo u nabavku zaštitne opreme, da Primoštenci imaju dovoljno zaštitnih maski, a ni na tome nije stao:

- Nabavili smo i deset onih "astronautskih" kompleta. To će nam služiti, zlu ne trebalo, za naše ljude u Hitnoj pomoći i one koji budu morali raditi opskrbu u slučaju opće karantene - kazao nam je Petrina.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 07:21