StoryEditorOCM
RegionalSLUČAJ "NUNČAKE" SE NASTAVLJA

Petrina se opet nije pojavio na sudu zbog - zdravstvenih problema!

21. studenog 2018. - 11:55
petrina07.JPG

Bivši saborski zastupnik i načelnik Općine Primošten 62-godišnji Stipe Petrina u utorak se nije pojavio na suđenju na Općinskom sudu u Zadru na kojem mu je iznova trebao započeti postupak za slučaj iz studenoga 2002. godine, kada je ispred caffe bara 'Maž' u Ulici dr. Franje Tuđmana u Primoštenu sumještanina Jerka Radića zavitlao u glavu nunčakama nakon što ga je ovaj prethodno udario šakom u glavu, zbog čega je posrnuo.

Iako se na ročištu u utorak pojavio Radić i njegova odvjetnica Ankica Giljanović, te načelnikov odvjetnik Milan Petričić, Petrina se sudu opravdao mailom u kojem je kao razlog nedolaska naveo zdravstvene probleme zbog čega je rasprava odgođena za 15.siječnja.

"Slučaj nunčake" preuzela je zadarska sutkinja Ana Zrilić nakon što se prethodna - Danijela Zubčić Poljak izuzela iz predmeta starog 15 godina. Sutkinji Zubčić Poljak Petrina je na početku suđenja "vadio mast" rekavši da ne razumije pouku o pravima, optužnicu, a onda i nju samu, te da ne može doći na iduću raspravu tijekom ljeta jer u to vrijeme zbog zdravlja ide na – seanse.

Petrini je prethodno u sudnici osigurala i liječnički tim opremljen za hitno pružanje medicinske pomoći u slučaju pojave srčane fibrilacije tijekom rasprave, jer se prema dijagnozi njegovo srce ne smije izlagati stresu.

Slučaj je delegiran u Zadar nakon što je presuda Općinskog suda u Šibeniku kojom je Petrina 2009. godine osuđen na četiri mjeseca uvjetnog zatvora ukinuta.

Europski sud je prije tri godine presudio da su Petrini tim postupkom povrijeđena procesna prava jer je osuđen u odusutnosti.

On se tada na šibenskom sudu nije pojavljivao na ročištima jer je liječnički tim zaključio da boluje od 'paroksizimalne fibrilacije atrija', što je je značilo da nije ni mogao sudjelovati na raspravama bez liječničkog tima koji bi trebao biti opremljen za hitno pružanje medicinske pomoći u slučaju pojave srčane fibrilacije tijekom rasprave, jer se prema dijagnozi njegovo srce ne smije izlagati stresu.

03. svibanj 2024 02:29