StoryEditorOCM
RegionalFOTOGALERIJA: TODORIĆ IZAŠAO NA SLOBODU

Plaćena pozamašna jamčevina, na pitanje tko je dao milijun eura u gotovini odgovorila Jadranka Sloković

Piše JL, Hina
20. studenog 2018. - 19:45
gm_todoric1-201118

NOVO  - Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u utorak oko 17 sati izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu gdje je smješten nakon što je 7. studenoga izručen Hrvatskoj. Nakon izlaska iz zatvora Todorić je u pratnji supruge ušao u automobil i nije davao izjave, javlja Jutarnji list.

16:05  - Glasnogovornik suda Krešimir Devčić kazao je da je Ivica Todorić na ročištu upozoren da, ukoliko bude prekršio dio mjera opreza, jamstvo pripada državi, a on se vraća u istražni zatvor. Na pitanje zna li tko je uplatitelj jamčevine Devčić je kazao da je za sud relevantno samo da je novac položen.

Todorića su nakon ročišta vratili u Remetinec, gdje će se razdužiti i biti pušten na slobodu.

15.20 - Todorićevi odvjetnici Sloković i Prodanović potvrdili su se da je ročište završeno i da je sudac dopustio puštanje Todorića iz istražnog zatvora. Todorić je obećao da će se pridržavati mjera koje mu je odredio sud i vjerojatno će biti pušten na slobodu do kraja dana.

Odvjetnici su ponovno upitani tko je dao Todoriću milijun eura, ali opet je njihov odgovor bio neodređen.

- Prijatelji... Nije bilo lako, skupljali su ga tri dana.

14.55 - Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković je stigla na sud, a na pitanje tko je uplatio milijun eura, odvjetnica je odgovorila:

- Prijatelji!

RANIJE - Sa Županijskog suda u Zagrebu potvrđeno nam je da je obrana Ivice Todorićauplatila 7,5 milijuna kuna jamčevine. U 15 sati sudac istrage zakazao je ročište nakon kojeg bi bivši gazda Agrokora trebao biti pušten iz Remetinca na slobodu.

Todorić će se na tom ročištu obvezati da će se odazivati na sudske pozive, a morat će predati i putovnicu koja se trenutno nalazi na zatvorskom pologu, kazao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić. Uz polaganje putovnice, Todorić ez sudskog odobrenja neće smjeti napuštati Zagreb, svoje mjesto prebivališta.

Todorića će nakon ročišta sa suda vratiti u Remtinec, gdje će se razdužiti, a potom izaći na slobodu, najvjerojatnije u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srijedu 15. studenoga zaključilo je da Todorić može istražni zatvor zamijeniti mjerama opreza i jamčevinom od 7,5 milijuna kuna u gotovini, a njegova je obrana ranije tvrdila da toliko novca nemaju.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

27. travanj 2024 07:12