StoryEditorOCM
RegionalHOROR NA MAGISTRALI

Poginuli brat, sestra i majka: Objavljeni detalji stravične nesreće kod Senja

Piše Luka Benčić/JL
29. kolovoza 2020. - 19:18

Tri su osobe poginule, a tri su zadobile teške tjelesne ozljede u teškoj prometnoj nesreći koja se, prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, dogodila jučer oko 8,05 sati na jadranskoj magistrali, na predjelu kod Sibinja Krmpotskog u blizini Senja.

Kako navode u PU PG, došlo je do frontalnog sudara između Opela Astre riječkih registarskih oznaka i Volkswagen Pola talijanskih registarskih oznaka, a smrtno su stradali hrvatski državljani koji su bili u Astri, dvije ženske i jedna muška osoba.

Astra je, kako navodi policija, iz za sada neutvrđenih razloga, krećući se u smjeru Senja, prešla na lijevi kolnički trak, kada je na nju, dolazeći iz suprotnog smjera, naletio VW Polo. Poginuli su 68-godišnji vozač te dvije putnice u Astri, starosti 70 i 93 godine, a prema neslužbenim informacijama, riječ je o M.S. te njegovoj sestri i majci. Polom je upravljala vozačica, talijanska državljanka V.G.

U KBC-u na Sušaku, gdje su unesrećeni prevezeni nakon nesreće, rekli su nam da je jedna osoba talijanskog državljanstva u životnoj opasnosti te se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja, dok je dvoje talijanskih državljana također hospitalizirano s teškim tjelesnim ozljedama, odnosno višestrukim prijelomima, no, srećom, izvan su životne opasnosti.

Nesreća se dogodila pred zavoj nakon ravnog dijela magistrale, između Kozice i Smokvice, što je, inače, jedan od rijetkih dijelova ceste gdje je pregledno za pretjecanje pa automobili znaju voziti nešto brže.

Policija za sada ne otkriva je li se u ovom slučaju radilo o pretjecanju koje je završilo kobno, navodeći da će se točan uzrok nesreće i okolnosti koje su do nje dovele utvrditu nakon što budu provedene sve potrebne mjere i radnje.

image
Mjesto nesreće
Cropix

Očevid je predvodila zamjenica općinske državne odvjetnice, a promet se naizmjence odvijao jednom prometnom trakom od 9 do 12 sati, što je uzrokovalo zastoje na magistrali.

Uz policiju i hitnu pomoć, unesrećenima su pomagali vatrogasci JVP Senj i DVD San Marino iz Novog Vinodolskog, koji su ih izvlačili iz vozila. Putnici u Opelu Astri poginuli su na mjestu događaja i interventne službe mogle su, na žalost, samo konstantirati njihovu smrt.

Osoba talijanskog državljanstva, za čiji se život liječnici bore u KBC-u na Sušaku, ima višestruke ozljede i ishod je još uvijek neizvjestan.

image
Mjesto nesreće
Cropix
19. travanj 2024 04:55