StoryEditorOCM
RegionalČEKA SE NALAZ

Policijsko priopćenje o dosadašnjoj istrazi smrti bivšeg obavještajca Tonija Matasa očekuje se danas, nakon završene obdukcije u kninskoj bolnici

Piše PSD
22. ožujka 2021. - 13:36

Nalazi obdukcije tijela muškarca pronađenog jučer oko podneva kod Knina u automobilu prostrijeljene glave još nisu gotovi, a Šime Pavić, glasnogovornik Šibensko-kninske PU izjavio je da izvješće patologa očekuje danas, te će promptno sastaviti priopćenje za javnost.

Policija nije potvrdila da je riječ o Toniju Matasu, bivšem obavještajcu centra SOA-e u Zadru, što je jučer prvi objavio Nacional, a i Šibenski.hr ima isti podatak iz izvora bliskog pokojniku. Još uvijek nije poznato kako je skončao: je li ustrijeljen ili si je oduzeo život, na što bi, prema neslužbenoj informaciji, upućivalo oproštajno pismo koje je ostavio.

Matas je već izvjesno vrijeme bio na dužnosti direktora Korporativne sigurnosti Hrvatske pošte, a bio je osoba od povjerenja Tomislava Karamarka,  koji ga je gurao za šefa SOA-e dok je Predsjednik Vlade bio Tihomir Orešković, a za prvog čovjeka zadarskog centra postavio ga je Karamarko kada je bio na dužnosti ravnatelja tajne službe, 2007. godine. 

Matasa se dovodi u vezu s korupcionaškom aferom Vjetroelektrane kada je posrnula Josipa Rimac, na koju je Matas navodno, imao snažan utjecaj, te je navodno, organizirao privatne istražitelje koji su u audiju Josipe Rimac pronašli uređaje za prisluškivanje. Neslužbeno, jutro na dan smrti Toni Matas proveo je u lovu kod Zrmanje.

24. travanj 2024 18:32