StoryEditorOCM
RegionalDRAMA U DUGOM RATU

Pomahnitali ribar nožem i sjekirom napao trojicu radnika koji su izvodili radove na susjedovoj kući: ‘Poubijat ću vas, skratit ću vas za glavu...‘

Piše Vladimir Urukalo
15. listopada 2022. - 11:40

Narednih najmanje mjesec dana iza rešetaka istražnog zatvora na Bilicama provest će Toni P. (46) iz Dugog Rata i to zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kaznena djela prijetnje, oštećenja tuđe stvari te prisile prema službenoj osobi, a zbog čega je i uhićen 5. listopada.

Dugoratski ribar dobrog imovnog stanja i s oko 13 tisuća kuna mjesečnih primanja, uhićen je jer je u srijedu oko 16.15 sati sa balkona svoje kuće u Dugom Ratu došao do trojice radnika iz BiH koji su na kući njegovog susjeda izvodili radove te ih je s velikim kuhinjskim nožem u jednoj i zidarskom sjekirom u drugoj ruci počeo psovati i vikati da će ih sve zaklati i pobiti.

Potom u dvorište dolazi vlasnik kuće, a 46-godišnjak i njemu nastavlja prijetiti te sjekirom udara i razbija ostakljeni vrtni stol od ratana oštetivši svog susjeda za najmanje tri tisuće kuna. Kada je ovaj, vidjevši pomahnitalog susjeda pozvao policiju, Toni je otišao u svoju kuću gdje su ga policajci i našli. Kad su mu rekli zašto su došli on je počeo, uz bujicu sočnih psovki vikati: "Ništa nisam napravio, nemojte me je..., dosta je meni vas policije, neću s vama nigdi, vi ste klošari, poubijat ću vas, skratiti ću vas za glavu...".
 

image
Nikša Stipaničev/Cropix

 

Jednog od policajaca potom udara šakom u ruku i gura ga u dovratak sobnih vrata, a njegovi kolege potom upotrebljavaju pepper sprej i vezuju ga lisičinama. Dok su ga privodili u PP Omiš, 46-godišnjak nije prestajao prijetiti pa je tako rekao i: "Vi ćete mene sprejati, a ja ću vas sutra raskomadati, znat ćete s kim imate posla....".

No, nakon što je priveden sucu istrage Mlađanu Prvanu, agresivni se Toni poprlično "ispuhao" te je bio vrlo miran. Pokušao se opravdati govoreći da se ničega ne sjeća, da je bio jako pijan, a pije i tablete za smirenje te se pokajao i požalio zbog toga što je napravio.

No, obzirom da je unazad više od dvadeset godina nebrojeno puta pravomoćno osuđivan zbog napada na službenu osobu, prijetnji, teških krađa, iznude, razbojničke krađe, protupravnog oduzimanja slobode, droge i raznih drugih djela, sudac istrage je ocijenio da postoji opasnost da bi ostankom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo te ga je zato poslao na "hlađenje" na Bilice.

24. travanj 2024 19:35