StoryEditorOCM
RegionalZA ČISTO MJESTO

Ponesite rukavice i dobru volju - Vršani čiste okoliš od otpada kojeg nesavjesni mještani i posjetitelji odlažu na sve strane

Piše Toni Perinić
3. lipnja 2020. - 20:35

Nakon objave teksta o čišćenju plaže Kukin'ca mnogobrojni mještani i oni koji nose Vrsi u srcu javili su se sa željom da zajedničkim naporom i trudom oslobode okoliš od otpada kojeg nesavjesni mještani i posjetitelji odlažu na sve strane. Njihov glas je poslušao tko drugi nego Šime Stojak koji je i pokrenuo lavinu pozitivnih komentara. 

- Nakon pozitivnih komentara mještana i pružanja podrške odlučio sam da zajedničkom akcijom čišćenja okoliša u Vrsima svi zajedno učinimo dobro djelo za cijelu zajednicu i u konačnici u novom svjetlu dočekamo turiste, ističe organizator.

Svakodnevno se postavlja pitanje koliko su ljudi ekološki osviješteni i gdje nam je svijest i savjest da zemlju učinimo boljim i zdravijim mjestom za život.  

- Akciju ćemo započeti zajedničkim okupljanjem na glavnoj rivi 06. lipnja od 8 sati. Raspodijelit ćemo se u više skupina koje će imati točno određen teren za čišćenje. Na samom kraju akcije ponovno ćemo se okupiti na rivi ali ovaj put uz roštilj i zajedničko druženje. Čišćenju se može priključiti bilo tko, ali naravno postoji poneki uvjet. Obvezno je donijeti svoje rukavice i dobru volju koja će biti pokretač akcije, dodaje Šime. 

Plastika je u svojih skromnih 111 godina postojanja – od iznimnog otkrića za skladištenje postala veliki problem. Problem stvara 55% plastike koja nije adekvatno zbrinuta. Oko nevjerojatnih 8 000 000 (osam MILIJUNA) tona plastike godišnje završi u prirodi ili u moru. Iskreno se nadamo kako će se virtualne poruke jednakom snagom „prebaciti" i u realnost te nam pokazati da je zajedništvo jedini recept za uspjeh. U konačnici da rezimiramo, 06.06. 8 sati – glavna riva. Vidimo se!

 

27. travanj 2024 05:41