StoryEditorOCM
RegionalPOLICIJA POTVRDILA

Ponovno nestala tinejdžerica iz Dicma; Muškarac (30) koji je s njom bio na Hvaru navodno nema veze s ovim nestankom!

Piše Merien Ilić/SD
24. ožujka 2021. - 21:32

Maloljetna djevojka iz Dicma Ana Kliškinjić opet je nestala, ovaj put iz doma Miljenko i Dobrila, podružnice Doma za djecu Maestral u Kaštel Lukšiću gdje je bila privremeno smještena nakon što je u petak pronađena na Hvaru.

Njezin nestanak vodi se od 23. ožujka, odnosno od utorka i objavljen je na Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Prema toj objavi, djevojka je posljednji put viđena u Lukšiću, na Obali kralja Tomislava. Visoka je 165 centimetara, crne kose, srednje tjelesne građe te je bila odjevena u plave traperice i bež majicu dugih rukava, a nosila je crne tenisice.

image
Nestala Ana Kliškinjić

Neslužbeno doznajemo da su policajci ispitali 30-godišnjaka no čini se kako ovaj put nema veze s nestankom te se i sam uključio u potragu za djevojkom ,piše Dalmacija danas.

Podsjetimo, djevojka je prvi put nestala krajem veljače. Njezini su roditelji prijavili policiji nestanak kćerke nakon što se nije vratila kući poslije škole u Splitu.

Tijekom cijelog vremena nestanka policija je bila u kontaktu s roditeljima te se pokušavao pratiti i signal mobitela s kojeg bi se javila. U jednom periodu je signal detektiran na području Karlovca te je čak i tamošnja policija bila uključena u potragu.

Tijekom potrage za njom, ona se javljala putem You tube kanala snimkama koje je snimala s 30-godišnjakom, u kojima on govori u njezino ime, razloge nestanka uz napomenu da je zapravo dobrovoljno otišla, a čule su se izjave kako je djevojka žrtva zlostavljanja jer joj roditelji nisu dozvolili slobodu odlučivanja i kretanja.

Nakon što je video uklonjen kao neprimjereni sadržaj, objavljen je drugi na kojem se također vidjela maloljetnica i ponovno ista osoba te se javnost mogla upoznati s razmišljanjima o životu, primjerenima njezinoj dobi. Tako smo mogli čuti kako je nevjerojatno da institucije ne kažnjavaju roditelje jer su maloljetnicu navodno zaključavali dok u isto vrijeme kažnjavaju snimanje videa s plastičnim oružjem i paljenjem guma.

U konačnici je djevojka nađena na Hvaru u petak, te su je policajci vratili kući. Za daljnje postupanje je nadležan Centar za socijalnu skrb Sinja iz kojeg poručuju kako niti maloljetnica niti njena obitelj do sad nisu bili u tretmanu Centra po niti jednoj osnovi.

Iz splitske Policije potvrđeno nam je da se za maloljetnicom traga od utorka.

17. travanj 2024 21:29