StoryEditorOCM
RegionalPARTY EKIPA

Ponovno teške optužbe! Austrijski list piše da su Bečanke dobile batina na Zrću: ‘Zaštitar je jednu davio, izlio joj bocu vode na glavu‘; Nije istina!

Piše PSD
31. srpnja 2021. - 14:58

Kronen Zeitung cijelu priču počinje izvješćem kako se Bečankama tjedan dana boravka u domicilu partijanja Zrću, pretvorio u pravi 'horor'.

Dok neki austrijski mediji u subotu izvještavaju o preko 300 korona zaraženih Austrijanaca nakon povratka s festivala "Austria goes Zrće", održanog od 17. do 24. srpnja na plaži Zrće na otoku Pagu, dnevni list Kronen Zeitung piše o novim teškim optužbama pet mladih Bečanki o nasilnom ponašanju jednog od zaštitara na glavnom ulazu na plažu.

Isti izvor navodi kako je jedna od njih dobila batina, a da njoj i njenim prijateljicama nitko nije htio priskočiti u pomoć, prenosi Fenix magazin.

Kronen Zeitung cijelu priču počinje izvješćem kako se Bečankama, koje su prvi put posjetile festival "Austria Goes Zrće" tjedan dana boravka u domicilu partijanja Zrću pretvorio u pravi "horor". Prema njihovim navodima, one su 20. srpnja poslijepodne u 15,45 sati htjele ući na plažu, kada ih je u tome spriječio jedan od zaštitara na glavnom ulazu jer su u torbi imale boce s vodom, koje navodno nisu dozvoljene.

Kada je došlo do rasprave, zaštitar je prema pisanju lista jednoj od njih izlio cijelu bocu vode na glavu, a kada ga je njena 25-godišnja prijateljica zbog toga napala navodno ju je "počeo daviti". Prema njenim izjavama od nasilnog zaštitara oslobodila se udarivši ga u predjelu pojasa, nakon čega ju je on navodno udario u lice, te je pala na pod.

Jedna od njenih prijateljica je, barem kako piše Kronen Zeitung, počela s leđa zaštitara vući za majicu i tako je uspjela "spriječiti još gore scene". U nastavku se navodi kako su Bečanke potom otrčale na obližnji Info-štand po pomoć. Kada su ispričale jednom od tamo zatečenih djelatnika što im se dogodilo, on se prema njihovim riječima nije ni pomaknuo, savjetovavši im neka napišu pritužbu.

"Nitko nam nije pritekao u pomoć, ni sigurnosno osoblje niti organizator", tvrde djevojke. Napomenule su kako su naprotiv obasute pogrdnim riječima ostalih zaštitara koji su ih optužili da su agresivne.

Bečanke tvrde da im pomoć nje htio pružiti ni vlasnik plaže. Njega su, kako se rekle, zamolile da pozove policiju ili pregleda snimke na tamo postavljenoj video kameri kako bi se uvjerio da govore istinu, a što je on navodno odbio. Napomenule su da su dva puta zvale i EU – pomoć za one koji se nađu u nevolji, no da im se nitko nije javio.

Kronen Zeitung na kraju članka navodi i reakcije organizatora na optužbe o nasilju pri pokušaju ulaska Bečanki na plažu Zrće i svoju verziju istine koja glasi:

"Djevojke nisu imale -3 G potvrdu – da su cijepljenje, testirane ili da su preboljele zarazu koronavirusom i stoga im nije dozvoljen ulaz na plažu".

Organizator je također istaknuo kako je već pregledan i video materijal, opovrgnuvši sve optužbe o nasilju.

18. travanj 2024 23:58