StoryEditor
RegionalNEMA ODUSTAJANJA OD POTRAGE ZA NESTALIMA S BOURBON RHODEA

Posade 80 jedrilica na Atlantiku će tražiti splavi, širi se poziv u pomoć s njihovim fotografijama: Imaju vode i hrane za tri mjeseca na pučini

Piše Slobodna Dalmacija
29. listopada 2019. - 18:10
bbimagehandler

Posade 80 jedrilica koje će u velikoj regati jedriti Atlantskim oceanom proći će i područjem gdje se, prema podacima obitelji i prijatelja šibenskog kapetana Dina Miškića, možda nalazi splav za spašavanje s potopljenog broda Bourbon Rhode, piše Slobodna Dalmacija.

Riječ je o jedrilicama koje sudjeluju u regati 'Mini Transat' između Kanara i Martiniquea, u čijim je vodama brod potonuo 26. rujna.

Ovu informaciju u Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue podijelila je danas stranica Nautisme information (nautičke informacije) .

- Nadamo se da ćemo, uz budno oko i s malo sreće, pronaći preživjele. Sretno obiteljima! – napisali su francuski nautičari.

Objava je izazvala oduševljenje među članovima grupe, svi izražavaju veliku zahvalnost francuskim jedriličarima.

Otkako je aktivna potraga za splavima prekinuta, članovi grupe na sve moguće načine pokušavaju nastaviti traganje šaljući na sve strane apele i koordinate brodarskim kompanijama koje plove preko Atlantika.

Iako je prošlo više od mjesec dana od havarije broda nije ugašena nada da su nestali pomorci još živi.

Danas su pod nazivom "Hitno - Nestali - Pomozite nam da ih pronađemo" objavljene fotografije osam pomoraca ( iako ih se sedam smatra nestalima, no zbog jednog još uvijek neidentificiranog tijela ne znaju točno sedmoricu).

Poziv u pomoć upućen je svima koji plove tim dijelom Atlantskog oceana uz napomenu kako pomorci, za koje se vjeruje da su se ukrcali na tri splavi, imaju vode i hrane za tri mjeseca na pučini. 

"Splavi za spašavanje vjerojatno struje nose prema Karipskim otocima. Pridružite nam se i pomozite nam u potrazi objavljivanjem i dijeljenjem ovog teksta i plakata. Netko ih je mogao uočiti i pronaći onu rutu na kojoj su. Pomozite na ovaj način obitelji i prijateljima koji čekaju da se vrate svojim kućama – apeliraju prijatelji Dina Miškića u grupi Bourbon Rhode Rescue.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 22:31