StoryEditorOCM
RegionalNI KIŠA NIJE SMETALA

Posjet američkog veleposlanika kraljevskom gradu Ninu

Piše M. Gugić/TZ Nin
21. lipnja 2020. - 23:12

Kraljevski grad Nin posjetio je prvog dana ljeta veleposlanik Sjedinjenih Država u Republici Hrvatskoj gospodin Robert Kohorst koji je u pratnji supruge znatiželjno razgledavao važne spomenike u gradu Ninu. Veleposlanik  je u Hrvatskoj na dužnosti već tri godine, a posljednju godinu želi iskoristiti kako bi što bolje upoznao ljepote Hrvatske prije nego završi svoju službu u siječnju naredne godine.

Kohorsta, koji je ranije bio istaknuti američki poduzetnik s iskustvom na području prava, nekretnina i financija najviše je zanimalo gospodarstvo grada Nina. S drevnim Ninom američkog veleposlanika je odlučio upoznati župan Zadarske županije gospodin Božidar Longin koji je također stigao u pratnji supruge. Njihov domaćin bio je ninski gradonačelnik Emil Ćurko, kojemu se ovog puta pridružila suradnica Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice.

image
Tz Nin

 Iako vrijeme nije bilo naklonjeno jer su se oblaci nadvili nad Ninskom lagunom, a slaba kiša malo je poremetila razgledavanje, ipak je ono obavljeno u odličnoj atmosferi. Veleposlanik Kohorst pokazao je interes za spomeničku baštinu te je postavljao pitanja na koje su mu domaćini rado pružili odgovore. Pri kraju posjeta gradonačelnik Ćurko pozvao je veleposlanika Kohorsta da ponovno dođe u Nin, ovaj put kao turist, kada će imati prigode još opuštenije i duže uživati u bogatoj prirodnoj i kulturnoj baštini, gastronomskoj ponudi i atrakcijama koje Nin sa svojim okruženjem nudi. i naravno, najljepšoj pješčanoj plaži u državi, onoj Kraljičinoj.

image
Tz Nin

 

25. travanj 2024 01:36