StoryEditorOCM
RegionalVLASNIK MEPASA

Posljednje zbogom Mirku Grbešiću: jedan od najbogatijih Hrvata, bivši vlasnik Maraske, pokopan je u Širokom Brijegu. Oproštaj je trajao čak dva sata

Piše Stanislav Soldo
24. kolovoza 2022. - 19:48

Iz mrtvačnice u Širokom Brijegu na posljednje počivalište ispraćen je poduzetnik Mirko Grbešić, koji je preminuo dan ranije u sveučilišnoj bolnici u Mostaru nakon duge i teške bolesti. Puna dva sata stanovnici Širokog Brijega i Hercegovine opraštali su se od Grbešića, koji je često ubrajan među najbogatije Hrvate. U Širokom Brijegu su bili brojni uglednici,predstavnici, javnog, političkog, kulturnog i vjerskog života Hercegovine.

image




 

Nikola Vilić/Cropix

Mirko Grbešić bio je vlasnik Brodomerkura, Saponije, Koestlina, Kandita, tržnog centra Mepas Malla u Mostaru, prodajnog centra SMT i niza drugih kompanija u Hrvatskoj i BiH. Bio je poznat i kao humanitarac, a podupirao je i brojne sportske klubove u BiH i Hrvatskoj.

Poslovni počeci Mirka Grbešića sežu od 1989. godine kada je osnovao tvrtku Mepas i počeo se baviti poduzetništvom.

U početku se Mepas bavio trgovinom i preradom svježeg mesa. Potom je tvrtka narasla i proširila portfelj. Mepas je bio zastupnik mnogih inozemnih uključujući i hrvatskih brendova na tržištu Bosne i Hercegovine. Nakon toga je izgradio logističke centre u Širokom Brijegu, Sarajevu, Tuzli, Banja Luci... Obitelj nije dopustila medijima snimanje sprovoda. Ljubazno su nas zamolili da iz pijeteta prema pokojniku ne snimamo. Nakon molitve i odriješena pokojni Mirko Grbešić je ispraćen na vječni počinak na groblje Dobrokovići.

Umjesto cvijeća i vijenaca u mrtvačnici su bile postavljene kutije u koje se mogao ubaciti prilog u humanitarne svrhe.

19. travanj 2024 17:43