StoryEditorOCM
RegionalZAVRŠAVA ALTERNET

Povećali zaposlenost na ruralnom području Zadarske županije u dva grada i šest općina!

Piše Zadarski.hr
5. svibnja 2020. - 15:50

Nakon dvije godine provedbe završava projekt „AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području“. U različitim oblicima edukacije u projektu je sudjelovalo 45 dugotrajno nezaposlenih osoba iz 8 gradova i općina u Zadarskoj županiji. Projekt je provela udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).

Cilj projekta bio je povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ovom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Aktivnosti su se provodile na područjima gradova Benkovca i Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i Sv. Filip i Jakov.

Devet polaznica osposobljeno je za obavljanje poslova knjigovotkinje-računovotkinje te je za njih provedena i dodatna edukacija koja je specifično vezana uz knjigovodstvo i poslovanje OPG-a. Pet polaznica završilo je edukaciju za izradu poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja.

Projekt AlterNET, vrijedan gotovo milijun kuna, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

03. svibanj 2024 13:46