StoryEditorOCM
RegionalRADI SE,GRADI SE...

Pozitivna poduzetnička klima i dobra infrastruktura uzrok sve većeg broja građevina u Vrsima

Piše Toni Perinić/Vrški glasnik
29. siječnja 2021. - 10:46

Na koju god se stranu okrenete u Vrsima, očekuje vas gotovo identična situacija – građevinski strojevi, kamioni, građevinari. Strojevi ne miruju, radi se u dvije smjene i vikendom kako bi sve bilo spremno do ljetne sezone. U jednoj ulici, aktivno je čak deset gradilišta, pa se čovjek na trenutak zapita, kakva to klima vlada u Vrsima da se broj građevina naglo povećao u proteklih četiri godine.

- Investitori su prepoznali i osjetili dobar poslovni kapacitet koje naše mjesto nudi te shodno tome, svaki dan doslovno nastaju nova naselja, koja dodatno urbaniziraju Općinu Vrsi, pojašnjava Leonardo Rončević, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vrsi.

Ukupan broj izdanih građevinskih dozvola u 2019. te 2020. godini je 140, odnosno za minimalno trideset posto više nego u 2017. i 2018. godini. Uz sve pozitivniju poduzetničku klimu u Vrsima, jedan od uzroka povoljnog trenda svakako leži u ulaganju u infrastrukturu te kvaliteti ponuđenog sadržaja.  Zanimljivost predstavlja i činjenica da ne postoji niti jedno slobodno građevinsko zemljište prvi red do mora, dok se nađe još poneki teren od plaže udaljen tristo metara, a cijena metra kvadratnog kreće se oko dvije stotine eura. Komunalni doprinos za gradnju u zoni I. iznosi 120 kuna, u zoni II. 100 kuna dok je u zoni III. u koju spada mjesto Poljica 60 kuna.

- Vrsi su posljednjih nekoliko godina općeprihvaćene kao prikladna destinacija za obiteljski turizam te miran i opušten odmor. Nastojimo iz godine u godinu poboljšavati ponudu te na taj način zainteresirati ulagače da naše mjesto izaberu za svoj poslovni pothvat, dodaje Rončević.

image
Općina Vrsi
Toni Perinić

Općina Vrsi je u proteklih nekoliko godina od relativno nepoznate i nerazvijene sredine postala prikladno i atraktivno mjesto za život i odmor. Spoj netaknute prirode i promišljeno planiranog urbanog naselja pruža posebnu mističnost i eleganciju.

15. travanj 2024 16:57