StoryEditorOCM
RegionalVELIKI RAČUNI

Poznati gastroportal: Dio dalmatinskih ugostitelja obuzela je pohlepa. A znali su moliti za državnu pomoć zbog korone

Piše DALMACIJA SD
4. lipnja 2023. - 14:48

Prije nekoliko dana objavili smo da se mali tonik u Trogiru prodaje za sedam eura ili čak 53 kune. Velik broj medija je prenio tu informaciju, među njima i poznati i utjecajni gastro prortal Plava kamenica. No, oni su otišli i korak dalje. 

Njihov tekst prenosimo u cijelosti:

- Slobodna Dalmacija objavila je prije par dana da se tonik Thomas Henry u nekoj krčmi u Trogiru prodaje za sedam eura. Mi smo to jučer prenijeli kao primjer loše i pohlepne ugostiteljske prakse. Pa se u raspravu uključio jedan gospodin iz mjesta Mimice, koji nas je napao s tezom da Thomas Henry, jedan od najskupljih tonika na hrvatskom tržištu, zapravo treba koštati onoliko koliko košta u špelunki u Trogiru.

Pa smo obišli nekoliko zagrebačkih barova i kafića, i to u strogom centru grada, da bi vidjeli koliko Thomas Henry zaista košta. U centru Zagreba cijene Thomas Henry Tonic Watera kreću se između 3,50 i 3,98 eura, što je vidljivo primjerice iz preslike cjenika u baru Nico‘s, smještenom i luksuznom stambeno posovnom kompleksu na Europskom trgu. Pronašli smo i niz nižih cijena, na jednako dobrim lokacijama.

Dakle, Thomas Henry u centru Zagreba dvostruko je jeftiniji nego u Trogiru (ili možda u Mimicama). Što znači da je pojedine dalmatinske ugostitelje upravo obuzela dosta neobuzdana pohlepa. A prije samo dvije godine molili su za državnu pomoć zbog pandemije. E sada, ako se jadranski ugostitelji, ne svi naravno, nastave ovako pohlepno ponašati, za par godina njihovi bi lokali mogli postati jednako prazni kao u vrijeme korone. Jer i bogati turisti uglavnom traže odgovarajuću vrijednost za novac - navode na tom portalu.

Naše tekstove o velikim računima pročitajte ovdje:

Ogorčena trudnica: popili smo dvije kave u Dalmaciji, a račun je bio - šok. Odbila sam platiti, krenulo je natezanje

Javila nam se ljuta žena koja živi od turista: ‘Ne pišite o visokim cijenama! Evo što se meni dogodilo u Italiji‘

Dobili smo račun iz kafića za malu limenku pive, zamantalo nam se! Ima li još ko šta za prijaviti?

Ma šta grintate, kava na Rivi može biti i 20 eura, ako ima tko platit. Ako vam je preskupo, ne idite u centar grada!

U Šibeniku naručila 3 kave, kad su joj donijeli račun nije mogla doći sebi. Evo i iznosa koji će vas izuti iz cipela

Račun za tonik u Trogiru je mala beba za ovo, pogledajte iznos koji je strefio našeg čitatelja, više u ovaj lokal neće

27. rujan 2023 18:11