StoryEditorOCM
RegionalPODIGNUTE OPTUŽNICE

Poznato je za što se točno tereti Hrvate uhićene u Grčkoj, spominje se i ubojstvo iz nehaja

Piše SPORT SD
9. kolovoza 2023. - 19:30

Zasad su ukupno 104 osobe uhićene zbog krvavog napada Ateni u ponedjeljak navečer, koji je kao epilog imao smrt 29-godišnjaka. Protiv njih je podignuta optužnica koja ih tereti za četiri kaznena djela i sedam prekršaja, tvrdi grčki portal NewsIT.

Kaznena djela za koja se uhićeni progone su: ubojstvo iz nehaja, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, izazivanje eksplozije i posjedovanje eksploziva.

Prekršajne prijave su podignute zbog: Narušavanje javnog reda i mira, nanošenje i pokušaj nanošenja opasnih tjelesnih ozljeda, uništavanje tuđe imovine, nasilje prije održavanja sportske aktivnosti, nedopušteno nošenje vatrenog oružja, uporaba oružja, posjedovanje baklji.

Grci dodaju kako optužnica za ubojstvo iz nehaja još uvijek nije personalizirana. U međuvremenu, nadležna tijela pregledavaju mobitele svih uhićenih, te se i pregledavalju genetski materijali i snimke s ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja ubojstva, piše NewsIT.

Još uvijek nije identificiran nož s kojim je ubojstvo počinjeno, ali pronađeni su mnogi drugi noževi koji su predmet istrage.

01. svibanj 2024 10:37