StoryEditorOCM
RegionalLOVNO STRELJAŠTVO

Preciznim hicima u Poličniku Ante Matak priskrbio sebi ovogodišnju titulu "Oka Sokolovog"

Piše Branko Božić
26. lipnja 2022. - 22:56

Lovačka udruga ¨Kuna¨, članica LSZŽ sa sjedištem u Poličniku, vođena mladim predsjednikom Stipom Butićem te tajnikom Markom Juricom, organizirala je zadnje lipanjske nedjelje, tradicionalni ljetni kup u streljaštvu za svoje članove lovce, pod nazivom ¨Oko Sokolovo¨. Takmičenje je održano na zadarskom strelištu letećih meta ¨Žmirići¨ u dvjema međunarodnim disciplinama trap i parcur.Pozivu organizatora odazvalo se tridesetak najspremnijih strijelaca. Oni su snage odmjerili kako u pojedinačnim tako i u ekipnim duelima.

Gostima strijelcima i ovom su se prilikom bezrezervno stavili na raspolaganje resursi streljane, kojom kao što je poznato upravlja zadarski streljački klub ¨Lovac¨, na čijem se čelu nalaze vrijedni i agilni čelnici predsjednik Marinko Matešić i tajnik Arden Dražević.Lovački savez Zadarske županije, s predsjednikom Damirom Perićem i tajnikom Rokom Pavićem, također je i ove godine prepoznao vrijednost navedene lovno-sportske manifestacije, te je na određeni način sudjelovao u njezinoj realizaciji.

Manifestacija je održana u ljetnom ambijentu, a od njenog otvaranja pa sve do okončanja, pod budnim okom ju je pratilo Povjerenstvo za natjecanje u sastavu Stipe Butić predsjednik te članovi Marko Jurica i Željko Lučić. Dakako, lavovski dio posla na svojim su leđima ponijeli i ovom prigodom suci u polju Roko Pavić i Marko Jurica.

Bespoštedna bitka vodila se poglavito među prvih šest prvoplasiranih strijelaca u pojedinačnoj konkurenciji.Kako se je i očekivalo, ipak je na koncu došla do izražaja rutina i višegodišnje iskustvo čuvenog zadarskog i hrvatskog strijelca Ante Mataka. On je u finišu smirenim i preciznim hicima oborio dvadeset i jednog glinenog goluba, čime je priskrbio sebi ovogodišnju titulu ¨Oka

Sokolovog¨.Drugu poziciju osvojio je sa 17 pogodaka Mate Jurjević dok je treće mjesto sa 14+1 bod u raspucavanju pripalo Šimi Rudeli.Četvrto mjesto osvojio je sa 14 bodova Ivan MIlin, peti je bio sa 12 bodova Deni Ljubičić a posljednji šesti Šime Barić sa 6 bodova.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je raspucavanjem sastav ¨KlipTime¨ sa 83+1 bodova, čije su boje branili Mate Jurjević, Deni Ljubičić i Lovre Rončević.Drugo mjesto sa 83 boda pripalo je ekipi¨Dual Time¨ u sastavu Ante Matak, Šime Rudela i Josip Jurlina. Treću poziciju osvojila je ekipa ¨Euro Garden¨ sa 75 bodova u sastavu Ivan MIlin, Josip Kovačević i Robert Čulina.

Najuspješnijima je u ime Lovačke udruge ¨Kuna¨ udijelio medalje njezin predsjednik Stipe Butić ,uz ostalo istaknuvši kako se zahvaljuje svim sudionicima na iskazanoj i fer i korektnoj borbi. Također riječi hvala uputio je svima koji su na bilo koji način potpomogli ovaj lijepi i prijateljski događaj, na kraju pozvavši sve okupljene da se dogodine u ovo isto vrijeme zajedno okupe na istom mjestu u joj većem broju. Druženje organizatora, sudionika i gostiju okončano je zajedničkim domjenkom, koji je upriličen na otvorenoj terasi streljane

30. travanj 2024 18:10