StoryEditorOCM
RegionalMAČAK SA ŠUBIĆEVCA

Preminuo legendarni dalmatinski nogometaš koji je parao mreže širom bivše države, a ostao je poznat po neobičnom potezu

Piše Šibenski.hr
18. listopada 2023. - 07:57

Tužna vijest brzo se proširila sportskim Šibenikom. U 72. godini života, "blago u Gospodinu", kako piše na šoneti, preminuo je Mile Mrvić Mačak, legenda šibenskog i dalmatinskog nogometa.

Legendarno lijevo krilo, koji je bekove driblao i prelazio s rečenicom koja je, bila stvarna ili ne, također ušla u legendu:

- "Bog stari, žurim!"

TIjekom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća odigrao je više od 560 službenih i prijateljskih utakmica u dresu Šibenika. Njegova je igra, kažu oni koji su ga gledali, plijenila vicom i šarmom, i bila po guštu i najizbriljivijih nogometnih sladokusaca.

Bilo je to doba Druge savezne lige - skupina Zapad, nadmetanja zasigurno jačeg od današnje Prve hrvatske nogometne lige. Šibenik je imao jednu od najstabilnijih momčadi u tom rangu, ali nikad nije imao dovoljno mogućnosti, sreće, pa i ambicije da zaigra u prvoj ligi tadašnje države. 

Posljednji ispraćaj Mile Mrvića Mačka bit će u srijedu (danas), u 15 sati, na mjesnom groblju na otoku Krapnju, dok će ispraćaj sa šibenskoga groblja Kvanj biti pola sata ranije, u 14.30 sati.

image

Milorad Mile Mrvić u dresu Šibenika odigrao je više od 560 službenih i prijateljskih utakmica

Privatni album
03. svibanj 2024 10:12