StoryEditorOCM
RegionalKASNA DIJAGNOZA

Preneražena majka: ‘Doktori su mi rekli da ne govorim školi da mi dijete ima svrab, otkrili ga tek nakon 15 dana!‘

Piše Milena Budimir/SD
1. veljače 2023. - 17:15

Dr. Željka Karin, ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo savjetovala je splitske roditelje da se jave liječniku ako kod djeteta primjete simptome svraba - češanje po nadlanicama, oko članaka na kogama, po bedrima, donjem dijelu stražnjice i po podlakticama, što su tipična mjesta za pojavu bolesti, i ako primjete crvenkasti osip.

Upravo to je napravila majka djeteta koje je primilo terapiju protiv svraba. Ispričala nam je svoju priču.

- Naša doktorica nije u početku ni prepoznala svrab, tako da je moje dijete išlo u školu, uvjereno da ima bezazlenu alergijsku reakciju.

Liječilo se tabletama protiv alergije i kremom, a prava je dijagnoza postavljena tek nakon 15 dana, i to tako da smo zbog nesnosnog svraba završili na hitnoj dermatologiji i tu je specijalistica odmah shvatila o čemu je riječ - priča nam mama, kojoj je nevjerojatno da je svaki put na pitanje hoće li javit u školu dijagnozu - dobijala odgovor od doktora da ne treba.

- Sad je sve ok, svi smo se doma podvrgnuli terapiji, premda nismo imali simptoma, sve je u kući dezinficirano - veli nam dodajući kako tijek bolesti po njeno dijete nije bio niti malo bezazlen.

- Češalo se, nije baš da smo spavali mirno. No, ono to je po meni najgore, dok se još nije utvrdila prava dijagnoza te tablete i krema koje su propisane bi dijete umirili na jedno vrime i nestao bi osip. A onda nakon par dana - opet!

17. travanj 2024 09:45