StoryEditorOCM
RegionalPOSLJEDNJE ZBOGOM

Prijatelji Mateja Periša sutra navečer spremaju veliki oproštaj: "Splićani dođite na Rivu, da se na simboličan način oprostimo od njega, on bi to volio..."

Piše Vinko Paić /SD
22. svibnja 2022. - 20:54

Teško je riječima opisati koliku tugu i bol u ovim trenucima osjeća obitelj tragično preminulog Mateja Periša (27). Stoga je i razumljivo što je njegov tata Nenad Periš zamolio medije i javnost da se suzdrže od dolaska na pogreb njihovog voljenog sina i brata.

- Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na suosjećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali vas još jednom molim da se zbog iznimno teških trenutaka za mene i moju obitelj suzdržite od bilo kakve medijske pozornosti sahrane našeg Mateja, te događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje obitelji zahvaljujem - poručio je jučer Nenad za naš portal.

Ipak, svi oni koji osjećaju da se žele oprostiti od mladog Splićanina čija je nesretna sudbina ujedinila regiju moći će to napraviti u ponedjeljak navečer u centru grada.

Naime, kako smo upravo doznali od prijatelja bliskih Mateju, njegova mu ekipa, kolegice, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj u samom srcu Splita.

Oboružani prigodnim porukama, koje će raznježiti i ona najtvrđa srca, kao i bengalkama, pripremaju napraviti špalir s brodicama u blizini splitske Trajektne luke. Također i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebali bi zatrubiti u spomen na Matejevu 'ultimu partenzu'.

Na ovaj simboličan način žele odati počast Mateju, a sve bi se trebalo odvijati sutra navečer nakon što sunce zađe. Ovime će se tako od Periša moći oprostiti svi njegovi sugrađani, koji su sa strepnjom i nevjericom, ali i nadom, proteklih pet mjeseci iščekivali ishod potrage za Splićaninom, koji je inače radio kao skiper.

image

Matej Periš

Privatni album

- Osjetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to volio nakon tisuća i tisuća poruka i lijepih riječi koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani diljem zemalja regije. Svatko tko želi neka sutra navečer dođe u grad. Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i ljepšeg mjesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželjeti mogli. Nitko od nas nikad ga neće zaboraviti - rekao nam je jedan od prijatelja Mateja Periša.

21. veljača 2024 08:44