StoryEditorOCM
RegionalKONKURENTNOST

Prilika za inovacije: bespovratne potpore za razvoj IKT sektora u Zadarskoj županiji! Evo do kada je rok...

Piše Sponzorirani sadržaj
17. listopada 2024. - 12:22

Zadarska županija otvara vrata poduzetnicima kroz novi Javni poziv za potpore namijenjene razvoju IKT sektora!

Bilo da želite razviti inovativnu aplikaciju, poboljšati postojeće proizvode ili usluge, ili proširiti poslovanje na nova tržišta, ova prilika vam pruža financijsku podršku do 50% prihvatljivih troškova, s maksimalnim iznosom potpore od 5.000 eura po poduzetniku.

Program ima za cilj jačanje konkurentnosti IKT sektora, poticanje inovacija i ubrzanje poslovnih procesa kroz informatičku tehnologiju, uz edukaciju zaposlenika i internacionalizaciju poslovanja.

Ova potpora nudi niz prednosti, poput sufinanciranja istraživanja i razvoja novih IKT proizvoda i usluga, a odnosi se na subjekte malog gospodarstva sa sjedištem u Zadarskoj županiji.

Prijave se podnose za projekte realizirane tijekom 2024. godine, s prihvatljivim troškovima nastalim od 1. siječnja 2024. do datuma prijave.

Pojedinačne mjere potpore uključuju sufinanciranje daljnjeg rasta i razvoja postojećih IKT proizvoda, usluga i nabave dugotrajne materijalne imovine. Cilj je kroz ovaj poziv osigurati ubrzan razvoj tehnologija koje će pomoći poduzetnicima da postanu konkurentniji na tržištu.

Kako bi dodatno podigli kvalitetu i ubrzali digitalnu transformaciju gospodarstva u Zadarskoj županiji, župan Božidar Longin naglasio je važnost ovog programa.

- Ovim programom želimo potaknuti razvoj inovativnih IKT rješenja i ojačati konkurentnost naših poduzetnika. Vjerujem da će ovaj natječaj biti poticaj za nove ideje i projekte koji će doprinijeti razvoju naše županije - rekao je.

Važno je napomenuti da sektor informacijskih i komunikacijskih tehnologija, koji uključuje razvoj softvera, internet tehnologije, računalnih sustava i drugih komunikacijskih rješenja, igra ključnu ulogu u globalnom gospodarstvu, a i dalje se rapidno razvija.

Ovaj natječaj otvara priliku poduzetnicima da se usmjere prema inovacijama i osiguraju svoje mjesto na domaćem i međunarodnom tržištu.

- Pozivamo sve poduzetnike koji se bave razvojem informacijskih tehnologija da se prijave na ovaj natječaj. Ovo je izvrsna prilika da ostvare bespovratna sredstva i unaprijede svoje poslovanje - poručio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Rok za prijavu je 25. studenog 2024., a dodatne informacije možete dobiti putem kontakata Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije.

Ne propustite priliku da iskoristite bespovratna sredstva i poboljšate svoje poslovanje u digitalnom dobu!

DODIJELJENA SREDSTVA

Nakon završenog javnog poziva, 29 mikro poduzetnika iz Zadarske županije dobilo je potpore za nabavu opreme u sektoru malog gospodarstva. Potpora iznosi do 50% prihvatljivih troškova, s maksimalnim iznosom od 3.000 eura po poduzetniku.

Ukupno je za te potpore osigurano 55.494,46 eura iz Proračuna Zadarske županije.

Cilj potpora je smanjiti financijske izdatke, povećati broj gospodarskih subjekata te poboljšati konkurentnost mikro poduzetnika u proizvodnim i uslužnim djelatnostima.

KLJUČNA PITANJA

Ključne prednosti: Bespovratna sredstva: Sufinanciramo do 50% vaših prihvatljivih troškova. Širok spektar projekata: Podržavamo razvoj novih proizvoda, usluga, istraživanja i edukaciju.

Jednostavna procedura prijave: Sve informacije i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na mrežnoj stranici Zadarske županije.

Tko se može prijaviti? Subjekti malog gospodarstva sa sjedištem i poslovanjem u Zadarskoj županiji.

17. listopad 2024 17:40