StoryEditorOCM
RegionalŠOKIRAO IH SUDAC

Pritvor za kradljivce koji su prekinuli dovod kisika do covid odjela: ‘Ne mogu vjerovati, ubit ću se!‘

Piše HINA
9. prosinca 2020. - 09:07

Dvojici muškaraca, osumnjičenih da su presjekli kabel strujnog napajanja kompresora za zrak na jednom od covid odjela u KBC-u Rijeka, određen je jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se u utorak u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Odluku je, radi sprečavanja ponavljanja kažnjivog djela, donio istražni sudac Županijskog suda u Rijeci temeljem prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci. 

Kako je izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci, 34-godišnji hrvatski državljanin i 29-godišnji državljanin Kosova se terete za krađu i dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjiči ih se da su 7. prosinca, između 2 sata i 3,10 sati noću, u krugu Kliničkog bolničkog centra Rijeka, isjekli izolaciju, a potom i više vodova električne energije. Time su, navodi ODO, prekinuli opskrbu električnom energijom uređaja koji reguliraju protok zraka u respiratore za pacijente koji boluju od Covida-19, te doveli u opasnost 20 pacijenata.

To su učinili kako bi ukrali kabele.

Novi list piše da su obojica osumnjičenika u problemima sa zakonom i u nekoliko drugih predmeta iz kaznene domene, a neslužbeno doznaju da su na održanom sudskom ročištu izrazili svoje žaljenje zbog nedjela u krugu KBC-a. Dok su iščekivali odluku o istražnom zatvoru, 34-godišnji osumnjičenik se u jednom trenutku digao i stao šutke pred zid. Ostao je tako stajati kao “u kutu” par minuta.

Njegov mlađi "kolega" je odluku o odlasku u zatvor teško primio i na hodniku govorio: “Ne mogu vjerovati. Ubit ću se.”

Također je u nekoliko navrata govorio da ga nije trebao slušati, vjerojatno pritom misleći na svog partnera u zločinu.

02. lipanj 2023 01:00