StoryEditorOCM

Priveden šef Ureda potpredsjednice Vlade: nakon što je autom u Štikadi oborio dijete i pokušao pobjeći, noć je proveo na policiji!

Piše Mario Pušić/JL
31. srpnja 2022. - 10:35

Dalibor Šemper (46), predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske, jutros u 9.05 sati doveden je na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu zbog izazivanja prometne nesreće te nepružanja pomoći. Podsjetimo, u petak u večernjim satima je pod utjecajem alkohola vozeći svoj Suzuki sletio s ceste u Štikadi kod Gračaca i udario 10-godišnje dijete, piše Jutarnji list.

Dijete je teško ozlijeđeno, a vozač je "htio napustiti mjesto događaja bez da ozlijeđenom dječaku pruži pomoć iako je to mogao učiniti", objavila je policija.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix

Ozlijeđeni dječak prebačen je iz Gospića u KBC Zagreb gdje je u subotu operiran i stanje mu je stabilno.

Šemper je noć na subotu proveo u policijskim prostorijama na triježnjenju jer je imao 1.04 promila alkohola u krvi, u subotu oko 20 sati predan je pritvorskom nadzorniku u Gospiću, te je jutros priveden.

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, na čijem je čelu ureda Šemper, ranije je rekla kako će pokrenuti njegovo razrješenje.

"Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu obitelj kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim djelatnicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dječaka", rekla je Šimpraga.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
25. travanj 2024 06:34