StoryEditorOCM
RegionalNESRETNA ŽELVA

Progutala je 2,5 metra dugu ribarsku strunu i udicu, ribari je pronašli kako pluta na površini! Daju joj antibiotike i planiraju operaciju ovih dana

Piše Jutarnji.hr
30. siječnja 2023. - 20:19

Iz Oporavilišta za morske kornjače na Lošinju objavili su kako su im prošlog tjedna doveli još jednu morsku kornjaču koja je nastradala zbog ribolovnih alata. Nesretna životinja je u ponedjeljak viđena kako pluta na predjelu Sv. Martin u Malom Lošinju. Unatoč jakoj i olujnoj buri, zahvaljujući susretljivosti lokalnih ribara Igora i Marka Hirscha, kornjača je ubrzo izvađena iz mora i zbrinuta u oporavilištu - javlja Jutarnji.hr.

- Utvrđeno je da je ne može zaroniti zbog prisutnosti stranog tijela u probavnom sustavu. Naime, ribarska struna koju je kornjača progutala počela je izlaziti iz kloake u duljini od preko dva metra - objavili su.

Kornjača Anika

image

Kornjača Anika

Akvarij Pula/jutarnji.hr/Slobodna Dalmacija

Želva koju su nazvali Anika tako je krenula put pulskog akvarija, jer joj je potrebna operacija da bi se maknulo strano tijelo. Tamo su utvrdili da je stara između 10 i 13 godina te da je teška nešto malo više od 25 kilograma.

- Kad smo napravili snimkom, osim strune duge 2,5 metra smo vidjeli i da ima udicu u jednjaku. Zbog toga smo je odmah stavili na posebnu prehranu, gdje dobiva antibiotike, i planiramo je uskoro operirati - objavili su iz Akvarija.

Trenutno se u njihovom Centru na oporavku nalaze još tri kornjače - Karlo Heinz, Kolumbo i Otto.

23. travanj 2024 06:26