StoryEditor
RegionalSAMOSTAN SV. MARGARITE OSVOJIO 120 TISUĆA KUNA NA ZABA START NATJECANJU

Projekt „Digitalno predstavljanje stalnog postava čipke i čipkarstva“ dobio prvu nagradu u kategoriji kultura i znanost

Piše Zadarski.hr
29. listopada 2019. - 18:59
75317377_547901572703468_951816803502260224_n

Samostan sv. Margarite iz Paga osvojio prvu nagradu za projekt „Digitalno predstavljanje stalnog postava čipke i čipkarstva u  kategoriji Kultura i znanost na natječaju - MOJ Zaba Start 2019.

Danas su u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade proglašeni pobjednici šestog izdanja programa Moj Zaba Start 2019. gdje je održana održana završna svečanost i dodjela nagrada. Samostan sv. Margarite iz Paga za projekt „Digitalno predstavljanje stalnog postava čipke i čipkarstva“ u kategoriji Kultura i znanost osvojio je prvu, novčanu nagradu u iznosu 120.000,00 Kn. Projekt je usmjeren na dovršetak zbirke stalnog postava o povijesti čipke i čipkarstva na Pagu koji je sastavni dio sakralno povijesne zbirke nematerijalne baštine Benediktinskog samostana u gradu Pagu. Cilj projekta je očuvanje i promicanje hrvatske tradicije, materijalne i nematerijalne baštine s pratećim sadržajima koji će obogatiti kulturni život mjesta i posjetiteljima ponuditi nezaboravno iskustvo. Taj projekt omogućit će da se umijeće izrade tradicionalne paške čipke i pregled zbirke prenese u novi, digitalni medij što je iskorak u tradiciji očuvanja i afirmaciji kulturnih dobara te će obogatiti turističku ponudu otoka Paga.

Na svečanom proglašenju dobitnika nagrada u hotelu Esplanade sudjelovalo je izaslanstvo grada Paga, Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga, Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga, sestra Benedikta, predstojnica Samostana Sv. Margarite iz Paga te Ana Bukša, vanjska suradnica Samostana. Nagradu su ispred Samostana sv. Margarite primile Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga i Ana Bukša, vanjska suradnica Samostana.

Uvodni govor održao je predsjednik Uprave Zagrebačke banke, g. Miljenko Živaljić te je istaknuo usmjerenost Banke na razvoj održivog poduzetništva, gospodarskog i društvenog napretka naše zemlje kao i činjenicu da je Zagrebačka banka putem dosadašnjih izdanja Moj Zaba Start programa prepoznala i poduprla više od pedeset projekata na njihovu putu do tržišta i uspjeha. Događaj su svojom prisutnošću uveličali ovogodišnji, ali i finalisti bivših izdanja progama, te ambasadori, partneri projekta i predstavnici Zagrebačke banke i medija. Svojim glazbenim nastupom svečanost je uljepšala glumica i pjevačica Renata Sabljak.


Kategorija Kultura i znanost

1. Nagrada

Projekt: Digitalno predstavljanje stalnog postava čipke i čipkarstva

Autor: Samostan Sv. Margarite, Pag

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 10:07