StoryEditorOCM
RegionalSREDNJA ŠKOLA GRAČAC

Projekt nastavnice Ive Bralić "Možemo li piti vodu iz krša" našao se među tri najuspješnija te dobio vrijednu donaciju

Piše Zadarski.hr
23. svibnja 2023. - 17:55

Tvrtka GDi, inovativna visokotehnološka srednjoeuropska tvrtka iz područja razvoja vlastitih aplikativnih rješenja te proizvodnje podataka, donirala je Srednjoj školi Gračac vrijednu opremu.

Predstavnici tvrtke posjetili su školu u srijedu, 17. svibnja i uz prigodni program uručili vrijednu donaciju.

Projekt nastavnice Ive Bralić "Možemo li piti vodu iz krša" našao se među tri najuspješnija projekta na natječaju GDi for Education 2023 te je tvrtka GDi odlučila poduprijeti njegovo provođenje donacijom drona i opreme za analizu vode. Osim toga, GDi pruža i podršku svojih stručnjaka u korištenju geoinformacijskih tehnologija.

Pored opreme koja će omogućiti učenicima stjecanje novih znanja i vještina, tvrtka GDi organizirala je učenicima i gostima iz Osnovne škole Nikole Tesle iz Gračaca sudjelovanje u edukacijskoj glazbenoj radionici koju je održao uspješni hrvatski duo Hojsak&Novosel koji izvodi jazz&world music na tamburici i kontrabasu.

Projekt „Možemo li piti vodu iz krša?“ posebno je relevantan u svjetlu trenutnog dizanja vodostaja rijeka – cilj mu je proučavanje međuodnosa čovjeka i krša u vidu hidrološko-ekoloških utjecaja. Dobivenim setom za analizu vode učenici, tehničari zaštite prirode, već su sljedeći dan počeli analizirati uzorke vode iz rijeke Zrmanje kako bi utvrdili jesu li poplave dovele do fizičkog, kemijskog i biološkog zagađenja vode na razini štetnoj za ljudsko zdravlje.

25. travanj 2024 08:05