StoryEditorOCM
RegionalTUŽNA OBLJETNICA

Prošlo je 13 godina od Kornatske tragedije: komemoracija zbog juga odgođena za utorak

Piše Morski.hr
29. kolovoza 2020. - 17:13

Sutra je 13. godišnjica Kornatske tragedije, najveće tragedije u povijesti hrvatskog vatrogastva u kojoj je život izgubilo dvanaest vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog gaseći požar na otoku Kornatu.

Umjesto u nedjelju, zbog najavljenog jakog juga komemoracija na otoku Kornatu održat će se u utorak 1. rujna. Komemoracija će započeti službom riječi s odrješenjem za stradale vatrogasce u Kapelici sv. Florijana u 10 sati, nakon čega će izaslanici predsjednika RH, Hrvatskog sabora i Vlade položiti zajednički vijenac.

Predstavnici Šibensko-kninske županije, gradova Šibenika i Vodica, općina Tisno i Murter-Kornati, Hrvatske vatrogasne zajednice, Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije i Nacionalnog parka Kornati zapalit će svijeće, piše ŠibenikIN.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Tog tragičnog 30. kolovoza 2007. godine u rutinskom gašenju požara poginulo je12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog; Dino Klarić, Ivan Marinović, Marinko Knežević, Gabrijel Skočić, Karlo Ševerdija, Hrvoje Strikoman,  Ante Juričev Mikulin,  Ivica Crvelin, Ante Crvelin, Tomislav Crvelin, Josip Lučić, Marko Stančić.

20. travanj 2024 00:26