StoryEditorOCM
RegionalVUČETIĆ TRAŽI PROLAZ U ČETVRTFINALE

Prvak Zadarske županije u disciplini pojedinac u ponedjeljak nastupa na boćarskom Prvenstvu Hrvatske u Šibeniku

Piše Kažimir Škrbić
7. listopada 2018. - 11:22
VUCETIC.JPG

Jednom Šibenik i drugi put Dubrovnik nisu bili od velike sreće za Igora Vučetića koji je kao prvak Zadarske županije u pojedincu u tim gradovima nastupao na završnicama Prvenstva Hrvatske. Zapravo, dok je dubrovački nastup među 16 najboljih u Hrvatskoj bio smjesta zaboravljen, u Šibeniku prije tri godine i nije bilo tako loše: Vučetić je zaustavljen tek u četvrtfinalu nakon što je na impresivan način prošao skupinu. S istim ciljem prolaska skupine, pa što bude, virski boćar ide i na ovogodišnju završnicu boćarskog PH u Šibenik (ponedjeljak 8. listopada). Isti je cilj, isti je grad, ista dvorana, ali je Gula tri godine stariji, iskusniji te s naramkom medalja i trofeja koje je u međuvremenu osvojio kao boćar „Vira“. Svejedno, kada smo ga pitali kako je, odgovor je bio neočekivan: - Kao država.

Potom se uozbiljio:

- Dobro je. Ako je suditi po formi koja me krasi na treninzima u Crvenim kućama, jednako u valjanju i izbijanju, onda je odlično. Zaista me ide - kaže virski as opisujući nastup u Šibeniku kao priliku da se napravi nešto više.

- Prvi je cilj proći skupinu, ali ako budem u istom raspoloženju kao i na treninzima, možda bi rezultat mogao biti i jači od četvrtfinala. Mi virski boćari postajemo opasni u tim situacijama - prisjeća se Vučetić medalja koje su Virani kao autsajderi osvajali na državnim prvenstvima. No Gulina optimistična priča ima i svoj dodatak, odnosno situacije u kojima zna izgorjeti kao pomfrit na starom ulju. S voditeljem virskog boćarskog drugoligaša nikad se ne zna; ili je perfektan i efektan, ili defektan.

- To je stvar glave. Nije problem nikad u zogovima ili suparniku, nego jesi li ili nisi dobar u glavi. Ako se dobro osjećam, onda može biti svašta - kaže. Zato ga i ne zabrinjava pitanje oko mogućih suparnika u jednoj od četiri grupe koje će se formirati na šibenskim zogovima, a tamo će među ostalima biti reprezentativac Tomislav Kolobarić iz „Zrinjevca“, Joško Buterin kao riječki prvak, prijatelj Vira Teo Kuljiš, također iz slavnog zagrebačkog kluba, Ivo Butrica iz ŠBK „Rijeka“, Damir Ilić iz drugoligaša „Župa dubrovačka“ s kojim će Virani ubrzo ukrstiti boće, itd. Vučetić ima svoju računicu.

- Nadam se četvrtfinalu. Treba biti opušten, onda se obično i napravi posao. Kada si u grču, sve ide teže. No mislim kako ovog puta odlazim na PH u pravom raspoloženju, bit će sve kako treba - zaključuje Vučetić. Očekuje se i značajna podrška s tribina od virskih ljubitelja boćanja koji će u ponedjeljak kombijem i automobilima prema Šibeniku.

VUČETIĆEV TREĆI NASTUP NA PRVENSTVU HRVATSKE U POJEDINCU
Vučetić je briljirao na završnici Županijskog prvenstva u pojedincu osvojivši svoj treći naslov prvaka, odnosno prvi nakon 2014. i 2015. kada je dva puta uzastopno osvojio zlato na turnirima na Viru i Slivnici. Virski niz 2016. i 2017. nastavio je njegov suigrač Darko Bašić, pa je ovaj naslov bio peti uzastopni virski trijumf u disciplini pojedinac. U finalnom susretu na turniru odigranom na boćalištu zadarske Brodarice, Vučetić je uvjerljivo pobijedio domaćeg boćara Šimu Škopinića (13-6), nakon što je u četvrtfinalu i polufinalu pomeo Vita Bratića iz benkovačkog „Velebita“ (13-8), odnosno Josu Šimičevića iz zadarskog „Veterana“ (13-5).

 

HRVATIMA JEDNO ZLATO I ČETIRI BRONCE NA EP-u
Prvenstvo Hrvatske u pojedincu u Šibeniku imat će dodatni sjaj jedne zlatne i četiri brončane medalje koji su reprezentativci Hrvatske osvojili na nedavno održanom Europskom prvenstvu u talijanskom ljetovalištu Alassiu na ligurskoj obali.Naslov prvaka Europe osvojio je Pero Ćubela iz „Zrinjevca“ u preciznom izbijanju, dok su se brončanim odličjima okitili Alen Guštin iz „Pazina“ i Nenad Tadić iz porečke „Istre“ u parovima, Darijan Živolić iz „Pule“ i Marino Milićević iz talijanskog „Belluna“ u štafetnom izbijanju, Milićević u brzinskom izbijanju te Ćubela u disciplini pojedinačno klasično.Prema vrijednosti osvojenih medalja Hrvatska je zauzela četvrto mjesto u poretku 20 zemalja iza Italije (tri zlata, jedno srebro i bronca), Slovenije (jedno zlato, tri srebra i dvije bronce) i Francuske (jedno zlato, dva srebra i bronce).
24. travanj 2024 15:22