StoryEditorOCM
RegionalPOJAČANJE U SUPETRU

Prve vatrogaskinje koje dolaze kao sezonska ispomoć u Dalmaciju stigle su iz Podravine

Piše dalmacija sd
9. srpnja 2023. - 11:23

Zdenka Hiržin i Valentina Novak, vatrogaskinje iz DVD-a Draganovec kod Koprivnice, otišle su na redovnu dislokaciju na priobalju. Značajan je to dan za hrvatsko vatrogastvo, upravo zbog toga jer je ove godine prvi puta započela dislokacija žena u vatrogastvu, koje do sada nisu išle na redovne dislokacije, piše danica.hr.

Tako su Zdenka i Valentina otputovale u Supetar na Braču gdje će sljedeća dva tjedna s kolegicama iz Osječko-baranjske županije biti smještene u prostorijama DVD-a Supetar. One će kao pojačanje dežurati i pomagati domaćim kolegama vatrogascima.

Za Hrvatsku vatrogasnu zajednicu to je veliki korak naprijed u smislu ravnopravnosti spolova i jednakoj prisutnosti vatrogaskinja u svim područjima ovog poziva pa tako i onom najtežem, operativnom, neposredno na terenu, ističu u Vatrogasnoj zajednici Koprivnice.

image

Pojačanja iz Podravine: Zdenka Hiržin i Valentina Novak

Jvp Koprivnica/Dvd Supetar/

Vatrogaskinje DVD-a Draganovec sudjeluju u aktivnostima domaćeg DVD-a Supetar, a već su odradile i nekoliko vježbi, domaćini su ih upoznali s opremom i područjem na kojem će raditi. Redovno će dežurati i izlaziti na intervencije s domaćim vatrogascima.

No, obavljat će pritom i sve ostale redovne vatrogasne djelatnosti, poput redovnih pregleda i pospremanja tehnike i vozila, vatrogasnih vježbi, a bit će vremena i za edukacije i stručne radionice.

Koprivnički vatrogasci, njih osam, od četvrtka dežura u Nacionalnom parku Brijuni. Na Velikom Brijunu je četvero profesionalnih vatrogasaca iz JVP-a Koprivnica, dok su na Malom Brijunu dvojica dobrovoljnih vatrogasaca iz DVD-a Štaglinec.

Na otoku Vangi također su dvojica dobrovoljnih vatrogasaca s koprivničkog područja, po jedan iz DVD-a Starigrad i DVD-a Jagnjedovec. Na otočje Brijuni uz vatrogasce je upućeno i interventno vatrogasno vozilo Renault Master kojeg koristi DVD Štaglinec, piše danica.hr.

03. svibanj 2024 09:16