StoryEditor
RegionalOD PETKA

Psihijatar kojeg pacijentice optužuju za spolno maltretiranje više ne radi u varaždinskoj bolnici, dobio je premještaj

Piše Višnja Gotal/Jutarnji list
14. rujna 2020. - 22:00
ilustracija/Shutterstock

Varaždinski psihijatar, kojega njegove bivše pacijentice teško optužuju za seksističko ponašanje, manipulaciju i neprimjereno diranje, više ne radi u Općoj bolnici Varaždin. Doktor je navodno još u petak, 11. rujna, premješten na novo radno mjesto u novomarofsku bolnicu za palijativnu skrb.

Ta je bolnica u sklopu Opće bolnice Varaždin, a psihijatar radi u sklopu Odjela za palijativnu skrb u timskom radu, piše jutarnji.

Nakon što su mediji prozvali OB Varaždin da se ni jednom riječju nije oglasila o skandalu koji potresa tu ustanovu, varaždinsku regiju, Hrvatsku, ali i regiju, večeras je iz bolnice na redakcijske email adrese stiglo prvo priopćenje u gotovo dva tjedna od otkrivanja afere "Psihijatar".

Uz svjedočenja bivših pacijentica, Jutarnji je tada objavio i prijave koje su šefovi i kolege prozvanog liječnika slali Sudu časti Hrvatske liječničke komore.

Prijave nisu značile i bilo kakve konzekvence za doktora. Cijelo je to vrijeme radio u Općoj bolnici Varaždin. No, smijenjena je njegova tadašnja šefica, dr. Zemira Medved, koja je i sama s kolegama u svrhu jednog sudskog procesa, svjedočila o neetičkom ponašanju liječnika. Prijavila ga je i HLK.

Doktorica Medved uskoro nakon smjene odlazi iz OB Varaždin. Danas o slučaju ne smije govoriti jer je u međuvremenu liječnik nju tužio za mobing.

Izdvojeno

01. listopad 2020 04:17