StoryEditorOCM
RegionalOBROVAC

Rade se urbanistički planovi gospodarskih zona za proizvodnju solarne energije u Kruševu i Gornjem Karinu

Piše P.O.
9. ožujka 2021. - 13:22

Gradsko vijeće Obrovca koncem prošle godine donijelo je odluke o izradi urbanističkih planova uređenja gospodarskih zona na području Kruševa i Gornjeg Karina. Obe zone namijenjene su izgradnji solarnih postrojenja za proizvodnju električne energije: zona Dobrojuša, južno od naselja Gornji Karin, bi se trebala prostirati na površini od 24,5 hektara, a zona Miljanići, zapadno od D27, na površini od 17,40 hetara.

Iz obrovačke gradske uprave nam je neslužbeno rečeno da za te dvije zone nije zaprimljeno nikakvo pismo namjere potencijalnog investitora, već se planovi donose kako bi Grad bio spreman ponuditi unaprijed pripremljeni prostor u slučaju da se neki ulagač pojavi.

Te su odluke izazvale pažnju i na društvenim mrežama gdje se u jednoj od reakcija kaže:

- Ajmo sad, neka se javi bilo koji stanovnik Kruševa koji je o ovome na bilo koji način bio obaviješten! Ne radi se sad o tome slažemo li se s ovim ili ne slažemo, nego samo o tome imamo li pravo biti puno bolje obaviješteni kada nam se u selu rade ovakvi planovi i bi li nam ovakvi planovi trebali biti bolje prezentirani jer možda Kruševljani imaju neku drugu ideju ili neki drugi plan za svoje selo...

Imali Kruševljani neku drugu ideju ili ne, dobit će priliku kazati i što misle o prijedlogu gradonačelnika Ante Župana jer će oba plana proći predviđenu proceduru od 30 dana javnog uvida nakon čega će biti održana i javna rasprava.

26. travanj 2024 16:40