StoryEditorOCM
RegionalOPĆINA GRAČAC

Radovi na Centru izvrsnosti ‘Cerovačke špilje‘ u punom su pogonu; partner na projektu vrijednom 68,5 milijuna je i županijska ustanova Natura Jadera

Piše Zadarski.hr
10. studenog 2021. - 12:59

Župani Zadarske i Ličko-senjske županije Božidar Longin i Ernest Petry uz nazočnost predstavnika Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Parka prirode Velebit, Hrvatskih šuma i Općine Gračac obišli su gradilište Centra izvrsnosti Cerovačke špilje.

Riječ je o projektu vrijednom 68,5 milijuna kuna koji se provodi na području Općine Gračac, čijom će realizacijom lički dio Zadarske županije dobiti novu turističku atrakciju.

Zadarska županija jedan je od partnera na projektu čiji je nositelj Javna ustanova park prirode Velebit, a ostali partneri su Natura Jadera te Zagrebački speleološki savez.

- Ovo je projekt koji će dodatno povezati naše dvije županije. Novi Centar izvrsnosti Cerovačke špilje će sasvim sigurno otvoriti nove mogućnosti za razvoj ovog kraja, a svim zaljubljenicima u speleologiju, planinarenje i općenito avanturistički turizam pružiti nezaboravan doživljaj, pogotovo jer je obližnji Crnopački speleološki sustav dulji od 41 kilometra, što ga čini najvećim špiljskim sustavom u Hrvatskoj i jednim od najvećih u Europi - istaknuo je župan Longin.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, od čega se 85% sredstava sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

03. svibanj 2024 09:40