StoryEditorOCM
RegionalZAVRŠENA ISTRAGA

Razriješen slučaj ubojstva zloglasnog ‘škaljarca‘, ulogu ‘odigrao‘ i atentator s Paga

Piše PSD
2. rujna 2022. - 13:42

Luka Pilčević iz Beograda osumnjičen je za ubojstvo Milića Minje Šakovića, a Kragujevčanin Duško Tanasković da mu je u tome pomogao, priopćili su crnogorski istražni organi na današnjoj konferenciji za medije, prenosi Jutarnji list pisanja Nova.rs.

Viša tužiteljica Ana Radović objasnila je da je kaznena prijava protiv njih podnesena 20. srpnja i da je istog dana za njima raspisana tjeralica.

Potvrdila je da je Tanasković uhićen u Hrvatskoj zbog ubojstva Gorana Vlaovića na plaži Zriće.

Vesko Nedović iz Centra sigurnosti Budva kazao je da je pokojni Šaković bio evidentiran kao visokopozicionirani član jedne organizirane kriminalne grupe.

Nedović je kazao da su nakon ubojstva prikupili veći broj obavijesti od građana, proveli brojna vještačenja, ali da se i dalje rade vještačenja u odnosu na potencijalne sudionike.

Rekao je da su osigurani dokazi da su L.P. (22) i D.T. (28) počinitelji tog kaznenog djela.

Obojica su od ranije poznati policijama drugih država.

Nastavak rata kriminalnih grupa

Nedović je kazao da je D.T. iznajmio stan u kojem je boravio ubojica, kao i da je evidentirano kada je on ušao i izašao iz Crne Gore.

Viši policijski inspektor u Sektoru za borbu protiv kriminala Draško Kalinić je potvrdio da je to ubojstvo nastavak obračuna kriminalnih grupa.

Tanasković je stan u Budvi iznajmio s falsificiranim dokumentima.

Kalinić je kazao da UP raspolaže operativnim saznanjima tko su eventualni pomagači u tom ubojstvu, prenosi Jutarnji list pisanja Nova.rs.

17. lipanj 2024 15:54