StoryEditorOCM
RegionalTRAJEKT S MOLATA ODLAZI POLUPRAZAN, VOZILA OSTAJU NA RIVI, A IZ JADROLINIJE PORUČUJU

Rezervirajte mjesto na vrijeme!

Piše M.V.
4. srpnja 2018. - 00:05
trajekt1

Od ove godine je poduzeće za javni prijevoznik "Jadrolinija" uvela mogućnost rezervacije karata po putovanjima. Karte se mogu rezervirati u agencijama "Jadrolinije" ali i u putem internet stranice ovog prijevoznika.

Ta je nova mogućnost, uz svoje prednosti, dovela i donekih problema, točnije nerazumijevanja ove nove mogućnosti. Problem su nam dojavili stanovnici Molata koji kažu kako "Jadrolinijin" trajekt koji ljeti jednom dnevno plovi od Zadra do Molata i natrag, s otoka zna otploviti poluprazan uprkos tome što je na trajektnom pristaništu bilo još vozila za ukrcaj. A to onima koji su ostali znači još jedan dan bespotrebnog čekanja do novo trajekta.

Uputili smo odgovornima  u riječkoj "Jadrolinijinoj" centrali pitanja o ovom problemu i dobili ovaj odgovor:

- Trajekt na liniji 433 plovi na relaciji Ist (Kosirača) – Molat – Žverinac- Sestrunj- Rivanj – Zadar (Gaženica). Sustav prodaje (rezervacije) karata po putovanju uveden je ove godine. On u principu znači da svaki putnik može kupiti kartu za određeni polazak i time ima osigurano mjesto za svoje vozilo. Kartu je unaprijed moguće kupiti putem naše web stranice ili u agencijama Jadrolinije. Osim prostora garaže koji je pušten u slobodnu prodaju, postoji i određeni prostor koji se drži u alotmanu za teret i teretna vozila kako opskrba otoka ne bi došla u pitanje. Poluprazan trajekt iz Molata ne znači da na trajektu do luke Gaženica ima slobodnog prostora, budući se vozila krcaju i karte prodaju i u Žverincu, Sestrunju i Rivnju. Zasada nismo zaprimili reklamacije na neukrcana vozila u luci Molat – kažu u "Jadroliniji" o svojim polupraznim trajektima.

Pa onda i mi našim čitatateljima, a "Jadrolinijim" putnicima savjetujemo da se najprije s reklamacijom obrate "Jadroliniji" pa tek onda novinarima. Ili da na vrijeme rezerviraju mjesto na trajektu. 

24. travanj 2024 22:14