StoryEditorOCM
RegionalPLANET HAJDUK

Rođendan Bijelih slavi se na i stadionu na kojem se večeras igra Super Bowl: ‘Samo Hajduk Split. Perišiću, vrime je!‘

Piše SPORT SD
13. veljače 2022. - 11:24

Hajduk danas slavi 111. rođendan, a u Los Angelesu se u 00.30 po našem vremenu održava najveći spektakl američkog sporta - Super Bowl.

Denis Svirčić, Hrvat čiji su roditelji porijeklom s otoka Krapnja, a koji je rođen u San Pedru u Kaliforniji, sa svojom djecom je otišao do SoFi Stadiuma u Inglewood i objesio transparent povodom 111. rođendana Bijelih.

"Super Bowl? Ma daj! Samo Hajduk Split. Perišiću, vrime je!", stoji na transparentu.

image
Privatni album

- Iako sam rođen u San Pedru, u Kaliforniji, od malih nogu srce mi kuca samo za Hajduk. Neću vam lagati da sam neki najveći hajdukovac i da gledam i pratim sve što se događa u klubu, ali nikad neću zaboraviti kad sam prvi put gledao Hajduk na Poljudu. Bilo je to u ljeto 1989. ili 1990. Torcida, navijanje, atmosfera, to je bilo nešto neopisivo za mene, koji sam tada imao osam godina. Ne sjećam se jesmo li igrali protiv Zvezde ili Partizana, ali kad iz ove perspektive razmišljam o tome, roditelji su mi morali biti ludi da me odvedu na takvu utakmicu. Poslije utakmice smo morali bježati jer su počela letjeti kamenja, ljudi su se tukli oko mene, a ja nisam mogao shvatiti što se događa. Danas učim svoju djecu, Dariju i Olivera da je "bila boja najbolja na svitu i nitko mi ne može reć da nije tako". Nadam se da ćemo jednog dana nas troje navijati za Hajduk na Poljudu - rekao je Svirčić i poručio:

- Veliki pozdrav svih hajdukovcima i Perišiću, ako čitaš... Vrime je!

26. travanj 2024 02:43