StoryEditorOCM
RegionalLICE S RAZGLEDNICE

Rođeni Englez moli za pomoć u traganju za ocem Dalmatincem: ‘Majka mi je imala vezu s čovjekom iz okolice velikoga grada, ali svoju je tajnu odnijela u grob‘

Piše Dalmacija SD
24. listopada 2022. - 19:40
Britanac Lee smatra da se njegov otac nalazi na ovoj fotografiji koju je pronašao u ostavštini svoje iznenada preminule majkeTotal Croatia News

Nakon što je nedavno jedan Nizozemac uspio pronaći oca Hrvata koji je 1966. godine radio kao konobar u hotelu "Bellevue" u Dubrovniku, javio se i jedan Britanac sa sličnom pričom.

- Moja mama je imala vezu s Jugoslavenom iz Dubrovnika. Slali su jedno drugom razglednice još 1970-ih, koje sam upravo pronašao nakon što je moja mama iznenada preminula i svaku informaciju o ovoj povijesti ponijela sa sobom u grob.

Čini se da nitko u obitelji ili Velikoj Britaniji nije znao za ovu romansu - napisao je Britanac Lee za internetski portal Total Croatia News.

- Imam ove dvije adrese, doznao sam da je jedna od njih selo Dunave u Konavlima kod Dubrovnika. Podaci o mom nasljeđu potvrđuju da sam vezan za pradjedove i bake s imenom Arbanas ili Arbanasin.

Jedna je sugestija da su njegovi inicijali MK, a članovi iz grupe Hrvata tvrde da bi njegovo ime, prema načinu na koji se potpisivao, trebalo biti Milo ili Miko, Miho... Spominjalo se ime Miho Kutašić.

Kad pogledam sliku ove osobe, vidim crte lica vrlo slične mojima - napisao je Lee koji je pročitao priču o Nizozemcu koji je na ovaj način uspio pronaći odgovore o svom porijeklu te se sad nada da će se isto dogoditi i njemu.

24. travanj 2024 08:41