StoryEditorOCM
RegionalVIDEO: NEOBIČNI VANDAL U SPLITU

Samoprozvani mrzitelj ustaša oštrim predmetom oštetio čak devet automobila crne boje: 'Nemojte mi reći mami!'

Piše SD
20. lipnja 2019. - 14:56
splitjo

Da velike vrućine ne djeluju baš dobro na neke Splićane pokazao je i slučaj od prošlog petka koji se zbio u Uvali Baluni, piše Slobodna Dalmacija. Tamo je za sada policiji nepoznata osoba oštrim predmetom "išarala", prema službenoj policijskoj informaciji šest, a prema nekim neslužbenim informacijama devet osobnih automobila crne boje.

- Policija je u petak oko 15 sati zaprimila dojavu da je nepoznata osoba oštetila više parkiranih vozila u Uvali Baluni. Naši su djelatnici izišli na teren i moram reći kako počinitelja nismo zatekli, te ga tražimo i provodimo daljnje kriminalističko istraživanje - rekla nam je Antonela Lolić, glasnogovornica PU SD.

Kako je "Slobodna Dalmacija" u posjedu videa na kojem se vidi vjerojatni počinitelj "automobilskih grafita", kao i nekoliko fotografija oštećenja automobila, priča nas je dodatno zainteresirala.

Dakle, taj čovjek obučen u crne hlače i sivu majicu kratkih ruka i ne baš apolonskog izgleda "trčkarao" je uokolo automobila na parkingu Uvale Baluni i, kako je vidljivo na snimci, oštrim predmetom "šarao" po automobilima.

Kada mu je ženska osoba iz JK Labud rekla da je po ovakvoj vrućini mogao ostati kod kuće, ako mu ta vrućina škodi, nepoznati muškarac joj je odgovorio: "Nemojte mi reći mami, nemojte mi reći mami".

Ujedno, nepoznati počinitelj je rekao, a što se na snimkama na kojima se njega vidi ne čuje, da je oštetio samo automobile crne boje, jer da ne voli ustaše (očigledno aludirajući na crne uniforme koje su ustaše nosile u Drugom svjetskom ratu, op.a).

Bilo kako bilo, kada je vandal obavio "posao" i unesrećio vlasnike automobila za po nekoliko tisuća kuna, udaljio se u nepoznatom smjeru. Na jednoj od snimaka je vidljivo da on šepa, odnosno otežano hoda, pa bi i ta činjenica mogla pomoći policiji u pronalaženju počinitelja.

Da bi mogla biti u pitanju osoba koja je često u Uvali Baluni, govori podatak sa jedne od snimki gdje se "naš junak", kimanjem glavom javlja mladiću koji na skuteru dolazi u tu splitsku lučicu.

Jednom Reanultu je na haubi, poviše Renaultovog znaka, izrezbario još jedan Renault znak, dok je ostalim vozilima "samo", oštrim predmetom povlačio "samo" crte preko lima, piše Slobodna Dalmacija.

19. travanj 2024 01:58