StoryEditor
RegionalPRIJAVE DO PETKA

Sedmo izdanje Memorijalnog udičarskog kupa Tonči Spavalica i ukupno 19. tradicionalno ribolovno natjecanje održat će se u subotu

Piše Kažimir Škrbić
17. lipnja 2021. - 10:48
Virski list

Sedmo izdanje Memorijalnog kupa Tonči Spavalica u udičarenju štapom iz usidrene brodice te iz ruke s usidrene brodice održat će se u u subotu 19. lipnja na otoku Viru. Iz Športsko ribolovnog društva Vir koje organizira ovaj tradicionalni virski udičarski kup posvećen dugogodišnjem predsjedniku virskog ŠRD-a i doajenu sportskog udičarenja na otoku, Antoniju Tončiju Spavalici, pozivaju sve ljubitelje udičarenja s otoka Vira, Zadarske županije i Republike Hrvatske na natjecanje. Legendarni virski ribolovac Tonči Spavalica bio je utemeljitelj ovog ribolovnog natjecanja i prijateljskog druženja, pa će ovaj sedmi Memorijalni kup biti ujedno ukupno 19. dosadašnje izdanje. Natjecanje će se kao i uvijek odvijati u dvije kategorije: štapom iz usidrene brodice te rukom iz usidrene brodice. Evo propozicija i svih detalja natjecanja:

Ekipe ili momčadi sačinjavaju tri natjecatelja, a mogu biti mješovitog sastava (juniori, seniorke, seniori, veterani). Natjecatelji osiguravaju brodice i ješku koja nije zadana, a iz svake brodice lovi jedna ekipa. Natjecanje traje četiri sata i natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost. Organizator Memorijalnog kupa je ŠRD Vir. Područje lova je Virski brak, a zona će biti obilježena plutačama.

Ribolov se odvija iz usidrene brodice. Natjecatelji mogu prilikom lova koristiti najviše jedan povraz, tunju ili štap s koloturom i strukom s najviše tri udice. Veličina udice nije određena. Važno je istaknuti kako maksimalno rastegnut predvez od najviše do najniže točke ne smije biti duži od dužine štapa. Torenje (brumanje) nije dopušteno. Ulovljena riba odlaže se u vrećicu koja će se dobiti od domaćina, a po završetku natjecanja predaje se glavnom sucu u Marini. Riba koja se predaje na vaganje, a ne podliježe zakonskoj odredbi o zaštiti, ne smije biti manja od 15 centimetara. Knez, bugva, morski pas, mačka, ugor i moruna se ne boduju. Glavni sudac je Boris Bulić.

KOTIZACIJA & PRIJAVE

Po ekipi (tri natjecatelja) kotizacija iznosi 200 kuna, a pratitelj 100 kuna. Uplata kotizacije je na dan natjecanja. Prijave za natjecanje dostavljaju se na klupski e-mail srdvir@gmail.com ili na mob. 091/333-1342 (Elizabeta) i 091/785-2827 (Igor). Mole se zainteresirani da svoje ekipe prijave do petka 18. lipnja. Iz ŠRD Vir posebno napominju kako je uoči, za vrijeme i nakon natjecanja važno biti odgovoran te se pridržavati epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

PROGRAM

Okupljanje i verifikacija natjecatelja od 6 do 6:15 sati u Marini. Od 6:15 do 6:30 raspored po brodicama i odlazak u zonu. Početak lova je u 7:30 sati. Završetak lova je u 11:30 sati. Predaja ulova organizira se u Marini, najkasnije do 12:15 sati. Vaganje ulova je od 12:30. U 13 sati je ručak u Konobi kod Spavalice i proglašenje pobjednika.

item - id = 1106421
related id = 0 -> 1106457
18. rujan 2021 16:42