StoryEditorOCM
RegionalOBJAVLJENA SNIMKA

Šerbedžija se rasplakao od sreće nakon zaustavljanja gradnje hidroelektrane na Uni: ‘Malo je pobjeda u ovom kraju...‘

Piše Zadarski.hr
21. kolovoza 2024. - 13:06

Poznati glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija se rasplakao od sreće nakon što je obustavljena gradnja hidroelektrane na vrelu rijeke Une i zahvalio aktivisticama na uspjehu. Snimka emotivnog Šerbedžije je objavljena na Instagramu.

Podsjetimo, jučer je inspekcija zabranila gradnju male hidroelektrane na Uni, zbog čega se već danima održavaju prosvjedi.

- Inspekcija zaštite prirode Državnog inspektorata je protiv investitora hidroelektrane na rijeci Uni pokrenula upravni postupak u kojem je investitoru rješenjem zabranjeno obavljanje radnji i radova na izgradnji male hidroelektrane, snage 160 kW, „Una-mlin“, na k.č.1287/6, k.o. Neteka u području ekološke mreže Natura 2000. - „HR 2001069 Kanjon Une", a koji se rade bez provedene ocjene prihvatljivosti za područje ekološke mreže, stoji u priopćenju Državnog inspektorata.

- Prvo da čestitam pobjedu. Da vam kažem, cure, to je najveća vaša zasluga. Svaka vam čast. Baš ste Ličanke. Kad je pobjeda, ne treba ništa drugo govoriti. Ne treba govoriti ni kako smo do nje došli. Malo je pobjeda u ovom kraju. Ovo je jedna od najvažnijih. Nisam mnogo učinio za Liku jer nisam mogao. Ko je išta ovdje učinio? Neću sad ni o tome, rekao je Šerbedžija,a uslijedio je aplauz.

Podsjetimo, kampanji protiv izgradnje hidroelektrane na Uni su se priključili i mnogi drugi poznati, kao što su Goran Bogdan, Mirvad Kurić, Feđa Štukan, Srđan Vuletić, Elma Tataragić i drugi, prenosi Klix.ba.

19. rujan 2024 02:10