StoryEditor
RegionalDJEČAK S 18 DIJAGNOZA BROJI POSLJEDNJE DANE

Shrvanoj majci sedmogodišnjeg Marija javili da djetetu nema spasa: „Danas mu je rođendan, a ja suze s lica ne mogu sprati...“

Piše JL
12. studenog 2019. - 17:49
58691897_2141431222600602_6428754271818219520_o

Dječak Mario rođen je carskim rezom, a treći dan života otpušten je kući kao zdrava beba.

Nakon točno mjesec dana života Mariju prestaje kucati srce i prestaje disati. Tu počinje drama obitelji Ujdur. Tata Niko i mama Kristina odmah zovu hitnu, te je Mario reanimiran u vozilu hitne pomoći.

Ostao je 100-postotni invalid, potpuno ovisan o tuđoj pomoći. Marek - hrabri lav, kako ga odmilja zovu, ima gotovo dvadeset dijagnoza, ne može samostalno disati, a njegovi roditelji bore se za svaki Marekov novi dan.

Mario danas ima sedmi rođendan i na veliku žalost proveo ga je u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

 

Stanje mu se, nažalost, posljednjih dana još pogoršalo. Liječnici su nedavno roditeljima priopćili najtežu vijest - dječak je u terminalnoj fazi bolesti.

"Marek je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može se ga probuditi. Kore mozga ostalo je 5 mm, sve ostalo je šuplje. Također je dodatno stradalo moždano deblo koje upravlja vitalnim funkcijama. Puls mu pada i nažalost spasa nema. Liječnici su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija. Svima koji brinu u Klaićevoj o njemu puno zahvaljujem", rekla nam je njegova shrvana majka Kristina.

Dječaka su za rođendan medicinske sestre odjenule u bijelu košuljicu i crno odijelce i napisale mu lijepe poruke oko kreveta, ali nitko ne može sakriti golemu tugu.

"Danas mu je rođendan, tako velik dan, suze s lica ne mogu sprati... Marek će još par dana biti u bolnici i pušta se kući da kraj dočeka doma, u svome krevetu među svojim najmilijima. Na Lavu je sad sve, uz svu moguću ljubav svijeta boli spoznaja da mu ne mogu pomoći", rekla nam je kroz suze mama.

Obitelj živi u podstanarskom stanu i imaju još jednu djevojčicu. Iako im je teško tražiti pomoć, tata koji ima status njegovatelja i majka koja je na bolovanju, našli su se i pred financijskim zidom.

Može im se pomoći uplatom na račun HR9624070003232856520 na ime Kristina Čeh Ujdur.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 15:31