StoryEditorOCM
Regional‘LIPO SI POPUŠIJA‘

Šibenčanin napravio početničku grešku: ‘Kako ovo? Naručio sam mobitel s Njuškala za 4000 kuna, a račun mi došao 4226 kuna...‘

Piše D.B.
19. kolovoza 2022. - 19:47

Koliko smo ono puta pisali da treba čitati mala slova? Financijska je pismenost većini Hrvata na bijednoj razini, a nije ni čuditi se kad nas u školama uče svemu osim o tome kako se sačuvati legalne pljačke. Evo nam novog primjera kako je lako ostati kratak za 226 kuna iz prostog jednostavnog razloga jer smo pristali na uslugu o čijoj se cijeni nismo dovoljno informirali.

- Kuži li se u ovo iko ode? Naručen mobitel s Njuškala za 4000 kuna, račun na kraju iznosi 4226 kuna - upitao je Šibenčanin ekipu na Redditu, prilažući račun Hrvatske pošte na kojem se vidi kako je, osim tih 4000 kuna koliko je platio za Samsung galaxy, morao iskeširati HP-u i 160 kuna za  "poštansku uputnicu" plus 66 kuna za "Paket 24".

Znalci s ove društvene mreže su mu promptno odgovorili što ga je snašlo.

- Pošiljatelj ti je poslao najskuplju uslugu HP (Paket 24) i poštarinu. Plaćaš je ti kao primatelj paketa. Na to je koristio najskuplju uslugu naplate otkupnine koja se zove poštanska uputnica. To znači da će njemu kao pošiljatelju poštar nositi cash na adresu. Jeftinija varijanta je bilo slanje otkupnine putem HUB uplatnice, ali čovjek očito želi cash - pojasnio mu je dobro upućeni korisnik Reddita, poentiravši kako su uvjete trebali dogovoriti u procesu pregovora. 

Naravno, bilo je i bazovitih koji su odmah izračunali kako bi jefinije prošao da je platio taksi do prodavatelja, njemu platio vino, sebi pivo, a doteklo bi i za nešto prigrist u fast foodu i vratit se taksijem doma.

- Lipo si popušija - zaključio je frajer s Reddita.

27. travanj 2024 21:33