StoryEditorOCM
RegionalIDU IZA REŠETAKA

Šibenska policija privela šestoricu navijača zbog nasilničkog ponašanja: lakše ozlijedili dvojicu mladića pa pokušali djetetu skinuti dres

Piše Šibenski.hr
28. svibnja 2022. - 18:56

U Policijskoj postaji Šibenik 28. svibnja je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom 34-godišnjaka, dvojicom 23-godišnjaka i dvojicom maloljetnika osumnjičenih za počinjenje tri kaznena djela nasilničkog ponašanja, zatim tjelesne ozljede na štetu 18-godišnjaka i tjelesne ozljede povezane sa zločinom iz mržnje na štetu 25-godišnjaka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni, iz niskih pobuda prema pripadnicima drugih navijačkih skupina, u noći 26. i 27. svibnja u Šibeniku, počinili sljedeće:

- 26. svibnja oko 23.30 sati dvojica 34-godišnjaka i maloljetnik, prvo zaustavili osobni automobil u kojem su primijetili navijačko sredstvo jednog nogometnog kluba i zatim tjelesno napali 18-godišnjaka i lakše ga ozlijedili

- 27. svibnja oko 00.30 sati 34-godišnjak i maloljetnik tjelesno su napali 25-godišnjaka i pritom ga lakše ozlijedili te su mu istrgnuli ruksak s osobnim stvarima i dokumentima

- 27. svibnja oko 1.45 sati 34-godišnjak, dvojica 23-godišnjaka i dva maloljetnika pristupili su 42-godišnjaku s dvoje djece gdje su htjeli na grubi način uzeti majice s obilježjima jednog nogometnog kluba u čemu su bili uporni, ali nisu uspjeli.

Pretragama obiteljskih kuća, stanova i osobnih automobila kojima se osumnjičeni koriste kod njih su pronađena dva pepper spreja, teleskopska palica i jedno pirotehničko sredstvo, izvijestili su iz policije.

Petorica osumnjičenih (dvojica 34-godišnjaka, 23-godišnjak i dvojica maloljetnika) su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. Drugi 23-godišnjak prijavljen je redovnim putem.

Iako policija nije navela o kojim se navijačkim skupinama radi, po svemu sudeći riječ je o sukobu Funcuta s navijačima Hajduka.

19. travanj 2024 20:32