StoryEditorOCM
RegionalDUŽNOSNIČKE MUKE

Skupljaju ih u Poličniku i opet ih uče kako će izbjeći sukob interesa

Piše Zadarski.hr
1. srpnja 2022. - 11:36

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa će dana 5. srpnja (utorak) 2022.g. u Centru za razvoj i edukaciju Poličnik u Poličniku, Grabi 26, s početkom u 12,00 sati, održati edukaciju obveznika s područja Zadarske županije.

Edukacija se održava zbog velikog broja upita koji se odnose na primjenu odredbi „novog“ Zakona o sprječavanju sukoba interesa (NN 143/21.) te zbog educiranja novih obveznika navedenog Zakona o pitanjima sukoba interesa.

Edukacija je namijenjena obveznicima u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave (župani, gradonačelnici, općinski načelnici i njihovi zamjenici), ali i:

- predsjednicima i članovima uprava (direktorima) trgovačkih društava u kojima jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave imaju većinski udio (pojedinačno ili zajednički),

- upraviteljima zaklada koje osniva jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave,

-ravnateljima lučkih uprava,

- ravnateljima javnih ustanova za upravljanje nacionalnim parkom, parkom prirode, regionalnim parkom, spomenikom prirode, značajnim krajobrazom, park-šumom te spomenikom parkovne arhitekture;

-ravnateljima županijskih uprava za ceste,

-ravnateljima odnosno predsjednicima uprava regionalnih i lokalnih razvojnih agencija,

-ravnateljima županijskih zavoda za prostorno uređenjem,

-ravnateljima ustanova u zdravstvu kojima je osnivač jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, koji su stupanjem na snagu postali obveznici Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Također, edukacija je namijenjena i obveznicima koji obnašaju dužnost u ustanovama kojima je osnivač Republika Hrvatska (ustanove u zdravstvu, lučka uprava, park prirode), a imaju sjedište na području Zadarske županije.

Na edukaciji će biti i Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva, Tončica Božić, članica Povjerenstva, Ivan Matić, tajnik Ureda Povjerenstva i Andrijana Mijić Sedlar, savjetnica u Uredu Povjerenstva,

03. svibanj 2024 02:29