StoryEditorOCM
Regional‘MULA‘ IZ SINJA

Slavio Milanovićevu pobjedu u Glavicama, a sad ‘pao‘ s 45 kg trave: ‘Bruno diler? Ma kakvi!‘

Piše Mario Pušić/JL
8. ožujka 2023. - 08:24

U trošnom monovolumenu splitskih registracijskih oznaka na autocesti prema kući u Karlovcu je prošloga četvrtka s više od 45 kilograma droge uhvaćen 47-godišnji Sinjanin Bruno Bandalo, doznaje Jutarnji list.

Droga je bila fino upakirana u PVC vrećice, a potom posložena u kartonske kutije koje su zauzele cijeli prtljažnik i mjesto za stražnja dva sjedala. Dok je Bruno bezbrižno vozio drogu baš kao što se vozi i druga roba široke potrošnje, iznenada su ga zaustavili policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice.

Odmah su posumnjali u sadržaj Bruninih kutija, pa su pozvali svoje karlovačke kolege da preuzmu postupanje i provedu kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu obavljen je pregled vozila te je u putničkom i prtljažnom prostoru u devet kartonskih kutija pronađeno 45,7 kg cannabis marihuana.

image

Zaplijenjena marihuana

Policija

Muškarca se osumnjičilo da je drogu neovlašteno posjedovao te da je bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji, predan je pritvorskom nadzorniku, a onda ispitan na karlovačkom tužiteljstvu. Na njihov prijedlog sudac istrage odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Bruno Bandalo dobro je znan u rodnome Sinju, i to kao veseljak, te su svi šokirani situacijom u kojoj se našao.

- Eto, jutros sam čuo i uopće ne mogu vjerovati. Bruno diler? Ma kakvi. On je od onih što dan provode u kafiću i pred trgovinom uz pivo sa svojom ekipom. Koliko znam, nikada ništa nije posebno radio, a bome tako je i živio - skromno i od danas do sutra. Nije se ni po čemu isticao i nije živio iznad svojih mogućnosti. Ovo mi je potpuno nevjerojatno, prije bih rekao da je za nekoga išao to odraditi za neku sitnu lovu, pa nadrapao - kaže nam dobar Brunin poznanik. Vrijednost droge koju je prevozio na crnom bi tržištu mogla biti između 200.000 i 250.000 eura, a to je iznos koji mještani s Brunom ni na koji način ne mogu povezati.

Imao je Bruno svoj trenutak slave u noći kada je aktualni predsjednik Zoran Milanović pobijedio na izborima i postao predsjednik. U zavičaju njegova oca, Sinju, to se dobro proslavilo, a pogotovo je veselo bilo u SDP-ovim prostorijama, gdje se u ludoj noći našao i Bruno. Pjevao je i veselo nazdravljao ljubeći reportera RTL-a u čelo ćirkajući pomalo da ga uhvati kamera u veselju. Predsjednik sinjskog SDP-a Nikola Vučković također je čuo što se dogodilo njegovom sumještaninu, no demantirao je da je on član SDP-a ili dio predsjednikova sinjskog stožera.

- Ma on je kao i desetak drugih navratio na besplatnu hranu i piće, znate kako je to kada se slavi. Inače, nema baš ništa s nama - rekao nam je SDP-ovac Vučković.

Uhićeni Bruno nije oženjen, ima brata koji radi u inozemstvu i majku koja je šokirana ovakvim razvojem događaja. Pokušali smo od nje doznati što se dogodilo Brunu, ali je jadna žena stala zazivati Gospu, poklapajući nam slušalicu.

‘Trava‘ u devet kutija

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 47-godišnjak 2. ožujka 2023. u Karlovcu postupio protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zloporabe droga i radi daljnje distribucije droge na ilegalnom tržištu, odnosno neovlašteno držao i prevozio kod sebe u putničkom i prtljažnom prostoru osobnog vozila devet kartonskih kutija u kojima su bile vrećice ispunjene drogom cannabis marihuana ukupne bruto mase 45,7 kilograma, s udjelom od više od 0,3 posto THC-a - priopćili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu i dodali da mu je određen istražni zatvor. q Karlovačka policija objavila je fotografije kutija s travom

18. travanj 2024 19:43