StoryEditorOCM
RegionalPOZADINA SAČEKUŠE U KOJOJ JE BRUTALNO PRETUČENA ŽENA (38)

Slomili joj obje noge i ruku. O motivu iživljavanja bruji cijeli Split: 'Bila je obilježena'

Piše Katarina Marić Banje / SD
10. srpnja 2019. - 19:25
collage

Glavna tema splitske kriminalne scene trenutno je pozadina brutalnog napada u Solinu u ponedjeljak malo prije ponoći u kojem su B.R. (38) slomljene obje noge i jedna ruka, piše Slobodna Dalmacija. Noćni prepad više muških osoba, kako izgleda, ne spada u zločin iz strasti već se motiv treba tražiti u bliskim odnosima B.R. s osobama povezanim s dilanjem, oružjem, paljevinama vozila i iznudama.

SAČEKUŠA ZA ŽENU ČIJE SU ŽIVOTNE NEVOLJE LANI PUNILE MEDIJSKE STUPCE Više nasilnika je kasno navečer brutalno pretuklo, slomili joj ruku i obje noge

Zadnji partner s kojim je bila je Damir Rašidagić (38) zvani Rašo, uhićen nedavno u Splitu, poznat kao nasljednik narkobosa Jakše Cvitanovića Cvika. Prema jednoj od verzija, B.R. je postala meta jer nije bila dovoljno oprezna s kim razgovara o svojim spoznajama iz nelegalnih poslova te je obilježena kao suradnik policije.

Napad na nju dogodio se u 23,30 na solinskom području Mezanovci nakon čega je s teškim tjelesnim ozljedama prevezena u KBC Split. Slomljena žena je hospitalizirana, a osim teškog fizičkog stanja zbog fraktura koje je zadobila, bori se i s teškim psihičkim stanjem. Policija na nju za sada ne može računati što se tiče otkrivanja napadača te im preostaje da se oslone na svoja operativna saznanja.

Prije točno godinu dana 38-godišnjakinja je također bila žrtva organiziranog napada, ali motiviranog ljubavnim odnosima. U lipnju 2018. godine je pukla izvanbračna veza između nje i Igora Dokića (42), Solinjanina poznatog po prijekoj naravi i poslovima s one strane zakona.

split,140503
Igor Dokic, sudjenje
Foto:Duje KLaric
-crn-

Duje Klaric

Igor Dokić

 

Kako joj je nakon prekida uzeo Mercedes, Igor Dokić je te lipanjske večeri oko 21 sat pozvao kod sebe da joj vrati vozilo. Nakon što je došla, odveo je malo iza 22 sata do garaže dvojice braće u istoj ulici gdje su je zatočili, maltretirali i ošišali joj kosu.

Zatim je B.R. morala prisilno sjesti u Mercedes te su krenuli ka nepoznatoj lokaciji, ali je ona iskočila iz jurećeg automobila i prijavila sve policiji. Trojica nasilnika su privedeni uz kaznenu prijavu i zadržani u istražnom zatvoru.

Split, 240907.
Sudjenje osumljicenima za razbojstvo (slijeva) Ivica Caleta, Igor Dokic i Pasko Bakusic.
Foto: Mario Todoric / Cropix

Mario Todoric / CROPIX

Igor Dokić, u sredini

 

Nakon takvog epiloga odnosa s Dokićem, B.R. se povezivala s muškarcem koji je na solinsko područje došao iz Srbije. Radi se o osobi iz istog miljea koja je navodno otišla iz matične države zbog ubojstva kojeg je tamo počinio. Nije ni ovdje mirovao te je bio priveden zbog paljevine osobnog automobila jednog splitskog ugostitelja. Okončanje tog bliskog prijateljstva nije završilo na stranicama Crne kronike.

U međuvremenu se B.R., prema pričama, povezala s Damirom Rašidagićem iz Vela Luke koji je prije 20-ak dana priveden po četvrti put zbog dilanja droge. U podrumu zgrade na splitskom Pazdigradu nađeno mu je 1680 grama speeda, 643 grama heroina, pola kilograma kokaina te 1.000 tableta ecstasyja na kojima je bio logo Bugatti. Osim droge kod njega su nađena dva pištolja Pietro Beretta, prigušivač, tri spremnika za streljivo i 41 metak call 7,65 mm.

Rašu su prije uhićenja tražili mjesecima zbog premlaćivanja 32-godišnjeg M.K. u splitskom kafiću u Krležinoj ulici. Tako je nakon uhićenja, osim zbog dilanja i nelegalnog posjeda oružja, prijavljen i da je s bivšim europskim prvakom u boksu I.Š.R. (64) i njegovim rođakom D.Š. (59) premlatio M.K.. Divljački napad se dogodio 27. ožujka u 22,30 sati, a 32-godišnjak je zadobio tešku ozljedu patele tj.čašice koljena, prijelom prstiju na obje ruke te više udaraca po glavi.

Kada je Damir Rašidagić pritvoren odmah se po korčulanskim kafićima prepričavalo kako je prije uhićenja bio u vezi s B.R. koju su tamo poznavali po prvom braku u kojem je ostala udovica. Njen suprug je poginuo u prometnoj nesreći, a u Veloj Luci ga znaju po mlađem bratu koji je ubijen u Splitu u krajem 90-tih u jednom noćnom klubu u obračunu vatrenim oružjem.

Split, 100309.
Sudjenje Jaksi Cvitanovicu Cviku na Zupanijskom sudu u Splitu zbog prijetnji bivsoj djevojci Petri Gugic. Damir Rasidagic (bijela majica) svjedok u postupku nalazi se u pritvoru zbog zlouporape opojnih sredstava a sada je u bracnoj vezi sa Petrom Gugic.
Foto : Jakov Prkic / Cropix

Jakov Prkic / CROPIX

Damir Rašidagić

 

Tijekom perioda u kojem se Rašidagić skrivao jedno vrijeme je navodno bio upravo kod B.R.. Kada se saznalo za napad na nju automatski se zbog težine ozljeda odmah počelo nagađati kako je “pao” njenom krivnjom. Pojavile su se konstrukcije da je surađivala s policijom i prenosila podatke o više osoba iz miljea u kojem se kretala. Tome je najviše kumovala audio snimka koja kruži i na kojoj se navodno čuje B.R. koja govori kompromitirajuće podatke.

Koliko je istine u svim pričama, a koliko je bazirano na filmskim scenarijima, najbolje će znati splitska policija te će tragom toga doći i do napadača iz Solina, piše Slobodna Dalmacija.

26. travanj 2024 19:05