StoryEditor
RegionalPRIMJER DRUGIMA

Službeni podaci Liburnije Zadar otkrivaju kako Općina Vrsi jedina u županiji financira pokaz za studente: "Oni su naša budućnost, moramo im pomoć"

Piše Vrški glasnik
13. travnja 2021. - 12:40
Rijetki putnici na autobusnom kolodvoru.Vojko Basic/Cropix

Posljednjih nekoliko dana u regionalnim medijima istaknula se tema studentskih pokaza i financiranja istih od strane lokalnih samouprava, a službeni podaci Liburnije Zadar pokazali su kako jedino Općina Vrsi u Zadarskoj županiji u potpunosti financira prigradski prijevoz za svoje studente. Dio je to iznimno bogate socijalne politike prema kojoj je Općina Vrsi afirmirana i prepoznata. Općinski načelnik, Luka Perinić ističe kako je iznenađen navedenom činjenicom te pojašnjava glavni motiv za subvencioniranje studentskih pokaza.

- Iskreno, iznenadila me činjenica kako jedini u županiji u cijelosti financiramo prigradski prijevoz za naše studente. Kad sam prije četiri godine preuzeo dužnost Općinskog načelnika, kao primarni cilj naveo sam brigu za djecu i mlade kroz stipendije i potpore, što je i ispunjeno, poručuje Perinić te dodaje kako se tu ne namjerava stati.

image
Luka Perinić

- Definitivno i u budućnosti planiramo nastaviti sa svim mjerama socijalne politike koje su među najizdašnijima u cijeloj Hrvatskoj. Iznimno mi je drago kako smo u proračunski izazovnim vremenima uspjeli podići iznos stipendije za učenike i studente te ih omogućiti svim redovitim studentima. Kao što rekoh već ranije, djeca i mladi su naša budućnost, ako ne ulažemo u njih, svi ostali projekti nemaju smisla, zaključuje načelnik u nadi kako će kolege iz ostalih jedinica lokalne samouprave slijediti primjer Općine Vrsi. Studenti i učenici iz Vrsi i Poljica besplatnim prijevozom godišnje uštede oko pet tisuća kuna, što predstavlja iznimno olakšanje za obiteljski budžet. Uz tu pogodnost, stipendije za srednjoškolce iznose 400 kuna te za sve redovne studente bez obzira na prosjek 750 kuna - zaključio 

12. lipanj 2021 16:19