StoryEditorOCM
RegionalGRADSKO VIJEĆE PAGA

Smijenjena predsjednica Jasna Magaš (HDZ), izabran Dario Grašo (SDP), pao rebalans za ovu godinu. Fabijanić: Važniji im je privatni interes od građana

Piše Zadarski.hr
29. prosinca 2020. - 19:15

Na sjednici Gradskog vijeća Paga smijenjena je dosadašnja predsjednica Jasna Magaš (HDZ), a na njeno je mjesto izabran Dario Grašo (SDP). Istovremeno, nije prošao ni rebalans proračuna predložen od gradonačelnika Ante Fabijanića.

- Nisu prihvatili ni rebalans proračuna za ovu godinu, a doneseni amandmani na novi proračun će oštetiti planirane projekte. Oporbeni su vijećnici ovakvim ponašanjem pokazali što im je najvažnije: njihov privatni interes i mogućnost vladanja premda očito nisu svjesni da ništa ne mogu napraviti osim blokiranja rada gradske uprave i nepodržavanja projekata važnih za život naših građana, rekao je gradonačelnik Ante Fabijanić navodeći da je smanjivanjem sredstava s planiranih 600.000 na 200.000 kuna za uređenje dječjih igrališta doveli u pitanje cijeli projekt jer je Grad morao osigurati 600.000 da bi dobio državnih 1,4 milijuna kuna.

Neprihvaćanjem rebalansa bez plaće ostaje troje zaposlenika Radio Paga, a tvrtka ulazi u blokadu, izjavio je Fabijanić.

20. travanj 2024 00:09