StoryEditorOCM
RegionalNANOSI I DO 70 CM

Snažna tuča i nevrijeme pogodili Zagorje, načelnik uznemireno: ‘Ovo je katastrofa, ovakvo nešto ne pamtim‘

Piše PSD
2. lipnja 2022. - 22:13

Strašno nevrijeme praćeno tučom iza 19 sati ponovo je pogodilo dio Zagorja uz slovensku granicu, javlja Zagorje International. Prošlog je tjedna najgore prošao Hum na Sutli, a sada su najviše stradala Zagorska Sela i Kumrovec, no tuča je padala i na klanječkom i tuheljskom području. Prizori koje su portalu poslali čitatelji podsjećaju na zimsku mećavu, sve se bijeli od leda.

image
Zagorje International/
image
Zagorje International/

Načelnik Kumrovca Robert Šplajta i načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak rekli su da je situacija loša, a šteta velika.

- Nasadi kukuruza su totalno uništeni, sve je bijelo kao da je pao snijeg. Tuča je bila od veličine lješnjaka do veličine oraha, kako gdje, ali količina tuče koja je pala je ogromna. Zvala sam i 112 jer su na području općina dva nanosa blata na državnu cestu, rekla je načelnica Krivec Jurak.

Ništa bolje nije prošla ni općina Kumrovec. Načelnik Robert Šplajt rekao je da ovakvu tuču ne pamti.

- Katastrofa, katastrofa! Ovo u životu nisam doživio. Zatrpani smo potpuno, auti su po cesti stajali, na mjestima ima i nanosa tuče visine do 70 centimetara. Otišao bih na teren vidjeti kako je, ali ne mogu s autom nigdje. Užas, rekao je načelnik Šplajt za Zagorje International.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima se vide posljedice nevremena.

05. lipanj 2023 21:48