StoryEditor
RegionalVELJAČA POKAZALA ĆUD

Snježne pahulje u Dalmaciji: čitateljica nam se javila iz Hvara s neočekivanim prizorima, zabijelilo je i u Pločama, na Visu, evo što kaže prognoza

Piše A.F., S.B.
13. veljače 2021. - 09:20
Snijeg na HvaruDanijela Novak

Snježne pahulje stigle su u Dalmaciju. Čitateljica nam je poslala fotografije s Hvara, a prema prognozi DHMZ-a sredinom dana i popodne, uz promjenjivu naoblaku, malo snijega može biti i u središnjim predjelima, a nošenog burom i podno Velebita. 

image
Snijeg na Hvaru
Danijela Novak


- Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura većinom između -5 i -1, a na Jadranu od 0 do 4 °C - piše DHMZ

Tea Blažević, meteorologinja N1 televizije, javlja kako zbog ciklone koja se premješta južnije od naših krajeva, snijeg jutros pada na Hvaru, u Dubrovniku, na otoku Visu, Lastovu i u Pločama. 

Komiža se jutros probudila na nula Celzijevih stupnjeva i uz umjeren snijeg.

Zabijelila se i Šolta točnije Stomorska gdje snijeg pada od 6 sati. 

image
Snijeg u Stomorskoj na Šolti
Drago Koludrović, Pomorsko športsko Ribolovno Društvo “Pelegrin”

Iz HAK-a pozivaju sve vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisane zimske opreme. 

- Snijeg pada u dijelu Dalmacije, kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Na Jadranu puše bura mjestimice s olujnim udarima. U prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije, javljaju iz HAK-a.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca - DC27 i DC50) te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

06. svibanj 2021 14:39